Când bucureștenii mâncau sandviciuri cu mămăligă

Când bucureștenii mâncau sandviciuri cu mămăligă

În ziua de 6 ianuarie 1946, procurorul M. Pârvulescu din Parchetul Tribunalului Ilfov a intrat în inspecție la măcelăria lui Iancu Wiess din Calea Dudești 60.

Acolo a constatat că mușterii erau împărțiți în două categorii.

Unii cu bonuri, pe care îi servea patronul, și alții fără bonuri, care se adresau vânzătorului Mendel Rosenberg.

Cercetând clienții, aceștia nu au vrut să să recunoască faptul că au cumpărat fără bonuri, deși procurorul supraveghease operația timp îndelungat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu actele dresate, Iancu Wiess și Mendel Rosenberg au fost deferiți spre judecare uneia din instanțele de sabotaj ale Tribunalului Ilfov.

Pe o pereche de curcani s-a plătit 140.000 lei, fiecare având pe puțin opt kilograme viu sau șapte kg tăiat.

Ziarele cotidane protestau că laptele a ajuns la 2000 lei litrul.

Din cauza penuriei de pâine, restaurantele serveau friptura de cocoș cu mămăligă.

În anumite localuri, cunoscute pe vremuri pentru bogăția bufetelor lor, cum era cel al lui Petrică Neagu din Calea Văcărești 2, până și sandviciurile se preparau cu mămăligă.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric