Bătaie generală într-o fabrică a producătorului iPhone 5

Bătaie generală într-o fabrică a producătorului iPhone 5

O fabrică din China a producătorului taiwanez de componente electronice Foxconn a fost închisă după o bătaie la care au participat circa 2.000 de angajaţi, 40 dintre ei fiind răniţi şi câţiva arestaţi, potrivit Bloomberg.

Foxconn este compania care asamblează telefoanele iPhone şi tabletele iPad, ale companiei americane Apple. Oficialii fabricii au refuzat să spună exact ce modele sunt asamblate în fabrica respectivă, situată în oraşul Taiyuan.

Potrivit acestora, bătaia a pornit de la două grupuri rivale de muncitori şi a durat mai bine de patru ore, până când poliţia a reuşit să readucă situaţia sub control. Între timp, violenţele s-au extins, fiind implicaţi circa 2.000 din cei 79.000 de lucrători ai fabricii.

După ce situaţia s-a mai calmat, au fost arestate mai multe persoane suspectate că ar fi pornit tot scandalul, iar fabrica a fost închisă temporar, "pentru a da timp angajaţilor să se calmeze", potrivit purtătorului de cuvânt al Foxconn.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania, fondată în 1974, s-a făcut cunoscută în domeniul componentelor pentru PC-uri, însă a cunoscut o dezvoltare fără precedent mai ales în ultimii ani, când a început să asambleze produse ale Apple, Sony, HP şi Cisco Systems, ajungând la 1,3 milioane de angajaţi.