Pe de altă parte, directorul ITM a precizat că cei doi cetățeni străini au fost angajați în conformitate cu prevederile legale, astfel că nu verificările nu au scos iveală nimic ilegal din această perspectivă.

Inspectorul şef Dorin Male a precizat că aspectele semnalate de locuitorii din Ditrău nu au putut fi probate pe durata controlului și a precizat că, la brutărie, condiţiile de muncă sunt foarte bune, există sală de mese, vestiare, loc pentru fumat, microclimatul este optim, iar echipamentele sunt noi, au certificare europeană şi funcţionează la parametri normali. În ceea ce priveşte relaţiile de muncă, muncitorii au declarat că lucrează opt ore, în condiţii normale şi doar sporadic se lucrează noaptea, în funcţie de comenzi, dar atunci orele sunt plătite.

Scandalul de la Ditrău a izbucnit după ce localnicii au cerut ca doi angajați srilankezi ai brutăriei din sat să fie trimiși acasă. La finalul săptămânii trecute, peste 300 de persoane au participat la o adunare populară unde s-a discutat despre această situație, oamenii insistând că nu vor emigranţi în satul lor.

Pe fondul acestui scandal, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru a anunțat un control la brutăria cu pricina, din partea ITM.