După o pauză de doi ani, festivalul Rock The City i-a mobilizat din nou pe rockerii români, dar și pe cei din afara granițelor țării. Mulțimea prezentă la concert și-a făcut „încălzirea” pe acordurile formațiilor Eyedrops (România) și Birth of Joy (Olanda), și Firma, care, timp de o oră, a ținut „în priză” atmosfera din Piața Contituției. A urmat, apoi, o pauză de oră până când deja legendara trupă britanică MUSE a urcat pe scenă. Până atunci, cozile formate la corturile de băuturi și cele de la „toi-toi”-uri anunțau că publicul nu voia să piardă niciun moment odată cu urcarea pe scenă a celei mai importante formații a serii.

Mattew Bellamy (voce, chitară, pian, clape), Dominic Howard (tobe&percuție) și Christopher Wolstenholme (chitară bas), cei ce formează trupa MUSE, au urcat  pe scenă cu patru minute înainte de ora stabilită, demonstrând, astfel, profesionalismul la superlativ. În toată istoria sa de 22 de ani, MUSE a mai fost o dată în Capitală, în 2007, pe stadionul „Arcul de Triumf”. De data aceasta, în cadrul turneului lor intitulat „Drones World Tour”, cei trei britanici au creat, aseară, fantasme de lumini și sunet pentru rockerii noștri. Formația este recunoscută pentru show-urile sale grandioase, datorită faptului că muzica lor este completată ca la carte de efecte vizuale în timpul concertelor. Înaintea fiecărui concert al celor de la MUSE, persoanele cu epilepsie sunt atenționate de „show”-ul vizual pentru a nu fi afectate. 

Englezii au îmbrățișat încă de la început stiul rock alternativ, pe care l-au „împletit” cu new progresive, space rock, rock progresiv, rock progresiv sau electronică.

Limita de vârstă pentru fani nu a existat aseară. La unison, mulțimea de rockeri prezenți în Piața Constituției au fredonat piese arhi-cunoscute ale britanicilor, precum: „Starlight”, „Psycho”, „Uprising”, „Madness”, „Supermassive Black Hole”, „Kinghts Of Cydonia”, dar și unele piese de pe albumul „Drones”, lansat anul trecut. Concertul celor de la MUSE s-a încheiat fix la ora 23:00, fără bis.

Astăzi este ultima zi din cadrul festivalului Rock The City, iar scena va fi ocupată de olandezii de la The Raven Age, de la ora 19:20, iar de la ora 20:30, Piața Constituției va fi cutremurată de uluitoarea formație britanică, Iron Maiden.