34 % dintre cetățenii Marii Britanii ar vota Partidul Brexit pentru euroalegerile din 23 mai, care au loc din cauza faptului că Regatul Unit nu a reușit să părăsească Uniunea Europeană conform calendarului stabilit inițial la sfârșitul lunii martie. Termenul s-a mutat pentru 31 octombrie, ca urmare a refuzului Parlamentului britanic de a aproba acordul negociat pentru Brexit dintre premierul Theresa May și reprezentanții Uniunii Europene.

Pe locul al doilea se situează Partidul Laburist cu 20 % din intențiile de vot și o scădere de un procent față de sondajul realizat săptămâna trecută. Liberal-democrații, membrii unei formațiuni pro-UE, au înregistrat o creștere de 3 % față de același interval, ajungând la 15 %. Partidul Conservator se află abia pe a patra poziție, cu un scor de 12 %. Totuși formațiunea Theresei May a crescut cu 1 % față de săptămâna trecută.

În cazul în care ar avea loc alegeri legislative naționale, podiumul ar arăta astfel: 1) Partidul Laburist cu 29 %; 2) Partidul Brexit cu 24 %; 3)Partidul Conservator cu 22 %.

 

Te-ar putea interesa și: