Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Un Român printre victimele atacului terorist din Germania?! Reacția MAE
BREAKING NEWS. Un Român printre victimele atacului terorist din Germania?! Reacția MAE

BREAKING NEWS. Un Român printre victimele atacului terorist din Germania?! Reacția MAE

În urma unor atacuri armate, xenofobe, comise miercuri seara în oraşul german Hanau, printre victime s-a numărat și un cetățean român.

Update: Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român. Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare.


Știrea inițială: Potrivit autorităților germane, cele nouă persoane ucise în cele două atacuri aveau între 21 și 44 de ani, printre ei numărându-se emigranți din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria. Identitatea românului nu a fost deocamdată făcută publică.

Potrivit zeit.de, atacatorul avea 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob.

Atacul armat s-a soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.

Conform unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani, anunță Antena3.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: