UPDATE: 11.10 Starea fostului ministru este bună. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul bzi.ro, Tudorel Toader a făcut un puseu de tensiune din cauza suprasolicitării.

Știre inițială

După ce a demisionat de la minister, Toader și-a reluat funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Nu era cunoscut cu antecedente medicale.

Potrivit informațiilor oficiale, Tudorel Toader primește toate îngrijirile medicale necesare, dar spitalul nu poate oferi informații suplimentare.

Tudorel Toader s-a născut pe 25 martie 1960 în județul Vrancea.

De profesie magistrat, a ocupat funcția de ministru al Justiției în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. A deținut două mandate succesive de judecător al Curții Constituționale între 2006 și 2016. Din 2016 este și rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, funcție din care s-a autosuspendat pe perioada exercitării mandatului de ministru. Toader a fost contestat din cauza măsurilor pe care le-a luat în Justiție și au existat suspiciuni că ar fi autorul unor acte normative în favoarea politicienilor bănuiți de acte de corupție. 

A fost susținut de ALDE.