Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS! Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel a luat decizia
BREAKING NEWS! Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel a luat decizia

BREAKING NEWS! Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel a luat decizia

Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, pe vremea comunismului - Aceasta este decizia Curții de Apel din București de vineri, în urma acțiunii Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). 

Traian Băsescu a fost colaborator al Securității pe vremea comunismului – Aceasta este decizia Curții de Apel din București de vineri, în urma acțiunii Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de Băsescu în termen de 15 zile.

Anunțul oficial al Curții de Apel București: „Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”.

Mircea Dinescu, fost membru al CNSAS este ferm convins că decizia magistraților de la Curtea de Apel este corectă.

„Trebuie să recunosc că pe vremea când eram la CNSAS, nu am putut să dăm un verdict de o asemenea gravitate, că Băsescu nu avea la CNSAS decât o copertă și o foaie unde scria că elevul de marină Băsescu ar fi fost informator. Dar nu aveam niciun document. La CNSAS s-a intrat cu batoza acolo, au rămas doar niste coperți. S-a facut trafic cu dosare de politicieni, pentru a-i scăpa de acest verdict”, a declarat Mircea Dinescu, fost membru CNSAS la Digi 24.

De-a lungul timpului, Traian Băsescu a negat vehement faptul că a colaborat cu Securitatea.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.