Evenimentul Zilei > International > UPDATE. Breaking news. O nouă EXPLOZIE URIAȘĂ la Kabul. O rachetă americană a vizat o mașină cu atacatori ISIS-K
UPDATE. Breaking news. O nouă EXPLOZIE URIAȘĂ la Kabul. O rachetă americană a vizat o mașină cu atacatori ISIS-K

UPDATE. Breaking news. O nouă EXPLOZIE URIAȘĂ la Kabul. O rachetă americană a vizat o mașină cu atacatori ISIS-K

O explozie uriașă a fost auzită la Kabul, în urmă cu câteva momente. Sursele spun că ar fi vorba despre un atac ISIS care vizează personalul american

UPDATE 3: Armata americană a confirmat că a efectuat un atac din dronă care a lovit o mașină în care se aflau membri ISIS-K care voiau să se detoneze la aeroport. Deocamdată nu este clar dacă există legătură între racheta care a lovit o casă în apropiere de aeroportul din Kabul și lovitura militară executată de SUA, potrivit BBC și The Guardian.

UPDATE 2: Un purtător de cuvânt al armatei americane a confirmat pentru Reuters că SUA au lansat un atac din dronă asupra unui vehicul din Kabul. Vehiculul transporta „mai mulți” atacatori sinucigași ai Statului Islamic care se îndreptau către aeroportul din Kabul.

UPDATE 1: Potrivit unui oficial al Ministerului Sănătăţii, explozia ar fi fost cauzată de o rachetă care a lovit o casă din apropierea aeroportului. O sursă de securitate a poliției din Kabul a declarat că o rachetă a lovit districtul 15 al capitalei.Din primele informații, ar fi vorba de cel puțin două persoane decedate, inclusiv un copil, și trei persoane rănite.

Aeroportul nu a fost lovit în mod direct.


Prezentatorul de știri Muslim Shirzad a anunțat într-un tweet că o explozie a fost auzită în orașul Kabul, la câteva zile după atacul terorist care a ucis peste 150 de persoane.

Alte surse din capitala Afganistanului susțin că explozia uriașă auzită la Kabul, ar fi fost provocată de rachetele cu care ISIS încearcă să atace armata americană
Statele Unite au avertizat cu privire la o „amenințare specifică și credibilă” în apropierea aeroportului din Kabul și și-a îndemnat cetățenii să părăsească zona.

Pentagonul a anunțat sâmbătă că a ucis două ținte importante – experți în logistică ai grupul jihadistISIS-Khorasan – și a rănit un altul într-un atac cu drone în estul Afganistanului, ca represalii pentru atentatul sinucigaș. Niciun civil nu a fost rănit în atac, a declarat generalul-maior Hank Taylor la o conferință de presă la Washington, scrie site-ul news18.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: