UPDATE:

2 bebeluși nou internați cu aceeași tulpină!

26 de bebeluși infectați, în total!

14 au rămas internați în spital!

 

 

Miercuri, în conferința de presă, managerul spitalului, Marcel Moisa, susținea în fața tuturor ziariștilor teorii aberante și revoltătoare: „Ce să facem? Să dăm foc maternității? Trebuie să dăm foc la Maternitate ca să scăpăm de stafilococul auriu”, ignorând faptul că în această maternitate, în urmă cu opt ani, la „Panait Sârbu” au ars de vii 11 bebeluși, dintre care 6 au murit.

Vineri, Avocatul Poporului a emis un comunicat:

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu existenţa unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu” („Maternitatea Giuleşti”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-născuţi. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. (…) Potrivit celor relatate în presă, un număr de 20 de nou născuţi care au fost aduşi pe lume la Maternitatea „Panait Sârbu" se află internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", 15 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent, pentru ceilalţi probele aflându-se în lucru. Mai mult decât atât, după data de 6 noiembrie 2018, un număr de 9 asistente şi 2 medici din cadrul unităţii sanitare au fost depistaţi cu stafilococ auriu (purtători sănătoşi), astfel cum a relatat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Prof. Dr. Panait Sârbu”", se arată în comunicatul de presă publicat de Avocatului Poporului.

Situația de la Maternitatea Giulești este, conform cadrelor medicale din spitalul „Grigore Alexandrescu” un dezastru extrem de periculos: 23 de cazuri confirmate pana joi. Dacă intervenția medicilor de la Spitalul de Urgență pentru Copii nu ar fi fost promptă și la standarde înalte, pericolul decesului nu ar fi fost evitat.

 

 

Te-ar putea interesa și: