Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS. Ludovic Orban demisionează din PNL. Se sparge partidul
BREAKING NEWS. Ludovic Orban demisionează din PNL. Se sparge partidul

BREAKING NEWS. Ludovic Orban demisionează din PNL. Se sparge partidul

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat cu subiect și predicat, joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că săptămâna viitoare îşi va prezenta demisia din grupul parlamentar al partidului.

Mai mult, el a criticat decizia liberalilor de a-l propune pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier şi a afirmat că nu îl va vota în Parlament.

Orban consideră că „PNL nu mai există” iar decizia de a-l susține pe Ciucă în funcția de premier nu a venit din „simulacrul de BEX”, ci de la președintele Klaus Iohannis.

Atac dur la președintele Klaus Iohannis

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineaţă la ora 10 la simulacrul de BPN al PNL, care a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL, în conducerea impusă de Klaus Iohannis. Decizia fost luată aseară, în întâlnirea de la Vila Lac, unde au participat puţini oameni la o întâlnire cu Iohannis. Până la urmă au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele. Practic PNL nu mai există. PNL este o prelungire care nu mai ţine cont de părerile românilor, fără coloană vertebrală şi care primeşte dictatele. Înainte de Congres noi luasem o altă decizie, că nu facem nicio înţelegere cu PSD. Formula firească era să încerci să refaci coaliţia.

Pentru mine, decizia lui Iohannis de a a-l impune pe Ciucă la înţelegerea cu PSD reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care l-au votat pe Iohannis şi PNL-ul. Eu categoric nu voi vota pentru guvernul Ciucă. Asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar PNL. Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetăţeanului care îi încredinţează votul”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Orban despre viitorul sumbru al reformei în România

Nicolae Ciucă a fost desemnat joi de preşedintele Klaus Iohannis pentru formarea noului guvern.

Fostul președinte PNL a declarat joi că Guvernul Ciucă va fi „fără nici un fel de capacitate care va face reformă în România”.

În ultima perioadă au fost tot mai multe voci care au declarat că Orban va părăsi partidul. Se speculează chiar că își va face un nou partid alături de peste 40 de parlamentari PNL, care i-au rămas fideli.