În mod normal, pentru că a atins o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, Bucureștiul ar trebui să intre în carantină, conform măsurilor adoptate în timpul pandemiei de coronavirus. Însă, oficialitățile încearcă să evite această situație care ar crea mari probleme sociale și economice.

Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a vorbit despre această situație delicată în care se află Capitala României.

„Mâine (n.r. – luni) va fi Comitetul pentru situații de urgență în București și se vor anunța măsurile care se vor lua, dar oricum, în concordanță cu hotărârea de guvern care spune clar cam ce măsuri trebuie să fie luate și că aceste măsuri se aplică în 48 de ore de la apariția situației respective. (…)

În momentul de față se încearcă evitarea carantinării Capitalei, pentru că ala cum am mai spus Capitala este foarte importantă din punct de vedere economic, din punct de vedere social, al coordonării administrative a țării și s-ar aduce un prejudiciu economic și din alte puncte de vedere foarte mare și ne-ar afecta foarte mult”, a declarat Virgil Gurău la Antena 3.

Capitala are, începând de duminică, cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, respectiv de 3,02, conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. În aceste condiții ar înseamna că Bucureștiul intră în scenariul roșu, ceea ce ar presupune inclusiv închiderea şcolilor.


Capitala, în carantină! A fost calculată data exactă. Deja timpul se măsoară în ore

BREAKING NEWS. Bucureștiul intră în carantină parțială! Anunț de ultimă oră al oficialilor


Tot duminică, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 60 de oameni au murit.

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.872 de bolnavi au murit.