Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News! Informație de ultimă oră despre Ion Iliescu
Breaking News! Informație de ultimă oră despre Ion Iliescu

Breaking News! Informație de ultimă oră despre Ion Iliescu

Ion Iliescu se află în afara oricărui pericol potrivit unui comunicat de presă emis de Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, unde a fost internat fostul șef al statului.

„După evaluare și pregătire preoperatorie, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun. În prezent, domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secția ATI a institutului nostru, este stabil și în afară oricărui pericol imediat. Orice declarații ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului”, se arată în comunicat.

Ion Iliescu a fost dus, luni, de urgență la spitalul C.C. Iliescu, fiind suspectat de pericardită hemoragică.

Pericardita reprezintă inflamația pericardului (sac fibro-seros care învelește inima), adeseori cu acumulare de lichid. Prezența de lichid în cantitate mare poate conduce chiar la sindromul de tamponadă cardiacă.

Diagnosticul se bazează pe prezența constatărilor clinice și ECG tipice. Pentru identificarea modificărilor sunt necesare uneori trasee ECG seriate.

La examenul fizic se percepe frecatura pericardică – un zgomot de tonalitate înaltă sau joasă, suprapus peste zgomotele cardiace, se aude bine “sub ureche”, cu bolnavul în apnee.

Probele biologice pot arăta sindrom inflamator nespecific: VSH și fibrinogen crescute, proteina C crescută, leucocitoză. Se pot evidentia anticorpi specifici pentru agentul etiologic în formele infectioase.

Ion Iliescu a împlinit pe 3 martie 89 de ani.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: