Breaking news în SUA! Molima a lovit unde nu se aştepta nimeni. Este şi mai grav acum

Breaking news în SUA! Molima a lovit unde nu se aştepta nimeni. Este şi mai grav acum

Ştirea momentului în Statele Unite ale Americii: două pisici au devenit primele animale de companie de peste Ocean care au fost testate pozitiv cu Sars-Cov-2 (coronavirus Covid-19).

Reprezentanţii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolii (CDC) au reacţionat prompt şi au anunţat că încă nu există dovezi care să indice că animalele de companie au jucat un rol în răspândirea virusului.

În consecinţă, oamenii nu ar trebui să întreprindă acțiuni asupra animalelor de companie, mai ales că acestea le-ar putea compromite bunăstarea.

CDC a precizat că pisicile au contractat virusul de la o persoană infectată. Pisicile de companie trăiesc în statul New York şi aveau boli respiratorii ușoare înainte de a fi diagnosticate cu virusul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum, proprietarii lor şi veterinarii care le îngrijesc așteaptă ca felinele de apartament să se recupereze în totalitate.

CDC a spus că testarea de rutină a animalelor pentru coronavirus nu a fost recomandată, iar oficialii din domeniul Sănătății iau serios în calcul dacă animalele trebuie testate.

Cererea institutului urmărește rapoartele din întreaga lume, conform cărora oamenii își abandonează animalele de companie din cauza zvonurilor că acestea sunt purtătoare de coronavirus.

CDC a lansat o listă de recomandări pentru protejarea animalelor de companie împotriva coronavirusului. Iată care sut unele dintre ele:

  • nu lăsați animalele de companie să interacționeze cu oameni sau alte animale din afara gospodăriei
  • păstrați pisicile în interior când este posibil pentru a le împiedica să interacționeze cu alte animale sau oameni
  • plimbați câinii în lesă, menținând cel puțin 6 metri față de alte persoane și animale
  • evitați parcurile de câini sau locurile publice unde se adună un număr mare de oameni și câini

CDC a mai avertizat pacienții care au Covid-19 să renunţe la contactul cu animalele de companie.

În acest context amintim şi un studiu realizat de Harbin Veterinary Institute Institute din China, la începutul acestei luni.

Concluziile acestuia arată că noul coronavirus ar putea fi transmis între pisici, dar nu este în capabil să se reproducă uşor şi la câini.

Studiul a relevat, de asemenea, că felinele au format rapid anticorpi împotriva virusului, ceea ce le-a determinat să nu fie contagioase mult timp.

Cu toate acestea, coronavirusul nu se limitează la animalele de companie. La începutul acestei luni, o grădină zoologică din New York a anunțat că Nadia, un tigru din Malaezia, în vârstă de 4 ani, a contractat virusul de la un îngrijitor infectat.