Evenimentul Zilei > International > Masacru la Viena! Oficial sunt 2 morți. Cel puțin un terorist e liber
Masacru la Viena! Oficial sunt 2 morți. Cel puțin un terorist e liber

Masacru la Viena! Oficial sunt 2 morți. Cel puțin un terorist e liber

 O amplă operațiune a poliției a fost lansată în apropierea sinagogii din centrul din Vienei, în zona Schwedenplatz, În zonă se trag focuri de armă, iar un polițist a fost rănit.

 

Potrivit ultimelor informații oficiale, doi oameni și-au pierdut viața în atacul terorist și cel puțin unul dintre ucigași e în libertate. Situația e în continuare confuză la Viena.

Imaginile plasate pe Twitter acum câteva minute par să arate că patru teroriști ar fi fost capturați. Există. îmsă suspiciuni că s-au luat ostatici în mai multe localuri din oraș

 

Ultimele știri venite de la Viena susțin că teroriștii i0ar fi luat ostatici pe clienții restaurantului Akakiko. Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, a declarat că autoritățile cred că este vorba de un atac terorist.

Informații de ultimă oră publicate de ziarul austriac Kurier vorbesc despre 7 morți și un număr neprecizat de răniți. Se pare că victime s-au înregistrat în mai multe zone din oraș. Teroriștii ar fi tras focuri de armă asupra a cel puțin patru obiective din centrul Vienei, sinagoga, 2 restaurante și Centrul Comunitar evreiesc.

Nu e foarte clar deocamdată dacă într-adevăr unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, dar a apărut suspiciunea că există mai mulți complici care sunt în continuare liberi. O altă informație neconfirmată susține că unul dintre teroriști a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Potrivit unui martor ocular, care a vorbit la o bteleviziune austriacă,  o persoană care fugea trîgea sîlbatic dintr-o armă automată. Poliția a ripostat și ea. Un alt martor a declarat că a numărat cel puțin 50 de focuri de armă, noteazîă AFP.

Conform lui Oskar Deutsch, conducătorul comunității evreiești din Viena, focurile de armă au avul loc pe stradă, în apropierea sinagogii, care era închisă, și nu este clar dacă locașul de cult a fost ținta atacului. Restaurantul din apropiere era, de asemenea închis.

Imaginile și videoclipurile postate de cei aflați la fața locului par să indice că se trag focuri de armă. Polițiști sunt la fața locului. De altfel, poliția a anunțat că în zona InnerStadt se trag focuri de armă și câteva persoane au fost rănite. Locuitorii capitalei au fost avertizați să evite toate spațiile publice din oraș.

Potrivit celui mai mare ziar din Austria, Kronen Zeitung, un ofițer de poliție a fost rănit și se află în stare critică. O amplă acțiune a poliției este în desfășurare în centrul Vienei,. Potrivit acestei surse, unul din teroriști, care purta o centură cu explozibil, s-a aruncat în aer. Un complice ar fi reușit să fugă de la locul atacului, ceea ce explică focurile de armă și apelurile către populație.

Poliția spune că sunt câteva persoane rănite, dar alte surse vorbesc despre cel puțin un mort. Potrivit unei informații publicate de jurnalistul austriac Thomas Mayer, ministrul de Interne ar fio recunoscut că există un mort și mai multe persoane rănite. ORF anunță că atacul a avut loc puțin după ora locală 19.00.

Radiodifuzorul public austriac ORF relatează că martorii au spus că mai multe focuri au fost trase la scurt timp după ora 20:00. ora locala.

Când a fost întrebat despre motivul desfășurării, purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze.

Ziarul a declarat că atacul a fost pe strada care găzduiește sinagoga principală a orașului în zona unei piețe din apropiere, Schwedenplatz.

Polițiștii la fața locului din Viena, din imaginile postate online, par să aibă focuri de armă în fundal.

Știre în curs de actuaklizare

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: