Breaking News. De fapt, chiar se închid școlile. Guvernul decide luni pentru cât timp

Breaking News. De fapt, chiar se închid școlile. Guvernul decide luni pentru cât timp

După o serie de informații contradictorii cu privire la închiderea școlilor înainte de alegerile locale de duminica viitoare, acum totul e clar: se închid!

Executivul va decide luni câte zile vor fi suspendate cursurile cu prezență fizică în școlile în care se vor organiza secții de votare pentru alegerile locale.

Elevii vor învăța, în zilele în care sediile unităților de învățământ vor fi închise, exclusiv online, astfel încât spațiile în care se va desfășura scrutinul pentru alegerile locale de pe 27 deptembrie să poată fi pregătite și dezinfectate înainte și după vot.

Pe lângă școlile închise pentru desfășurarea procesului electoral, în România numărul școlilor care au trecut la scenariul roșu a crescut cu aproape 50 după prima săptămână de la deschiderea noului an școlar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă cele 312 școli în care se țin doar cursuri online, în alte aproape 4.400 o parte dintre elevi sunt în clase și alții urmăresc orele de acasă prin rotație.

Iar în aproximativ 13.000 de școli toate cursurile se desfășoară cu prezența fizică a tuturor elevilor. În preajma alegerilor elevii din școlile în care vor fi organizate secții de votare vor învăța exclusiv online. În București s-a stabilit deja că măsura se va aplica două zile înainte și două după scrutin.

La nivel național, Guvernul va decide mâine câte zile sunt necesare pentru pregătirea și dezinfectarea spațiilor din școli înainte și după votul de duminica viitoare.

În acest context, Consiliul Național al Elevilor solicită asigurarea accesului la internet pentru toți copiii și tinerii care merg la școală şi atrage atenția că 800.000 de elevi nu au această facilitate.

Organizația consideră că este insuficientă conectarea școlilor la platformele digitale de învățare, puse la dispoziție de către Google și Microsoft, în situația în care atât de mulți elevi nu au acces la internet. Consiliul precizează între un comunicat că trebuie mai întâi achiziționate și distribuite elevilor și profesorilor dispozitive conectate la internet și abia apoi să fie conectate școlile la platformele educaționale.

Reamintim că, în urmă cu o zi, premierul Ludovic Orban a anunțat că nu se vor suspenda cursurile în școlile în care se organizează secții devotare, ci acestea se vor desfășura online.