Procurorii înscriși sunt BORCOMAN Cătălin-Laurențiu, BULANCEA Marius Bogdan, ECEDI STOISAVLEVICI Laura, HACH Elena și HORODNICEANU Daniel-Constantin.
Cei cinci candidați au fost selecțați pentru susținerea interviului în fața comisiei prezidată de Tudorel Toader. Interviul va avea loc în data de 22 martie 2019, începând cu ora 08.00,la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, sector 5. Candidații se vor prezenta la în fața comisiei în ordine alfabetică. Procurorul Marius Bulancea este fostul consilier al lui Kovesi, procurorul care instrumentează cel mai nou dosar în care este vizat Călin Popescu Tăriceanu. Daniel Horodniceanu este fostul şef DIICOT.

Potrivit Mnisterului Justiției, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

Te-ar putea interesa și: