Evenimentul Zilei > Actualitate > Boxerul Macingo din ”lovește și fugi” a evadat de la Școala de Corecție din Lugoj. A fost prins după 24 de ore
Boxerul Macingo din ”lovește și fugi” a evadat de la Școala de Corecție din Lugoj. A fost prins după 24 de ore

Boxerul Macingo din ”lovește și fugi” a evadat de la Școala de Corecție din Lugoj. A fost prins după 24 de ore

Unul dintre cei mai periculoși infractori din Cluj Napoca a evadat în cursul zilei de sâmbătă de la Centrul de Reeducare pentru Minori de la Buziaș, județul Timiș.

Macingo a evadat împreună cu alți patru deținuți în timp ce se afla la ora de sport. Alexandru Macingo, Florin Lăcătuș, Alexandru Lingurar și Ionuț Bancu, ultimul condamnat pentru profanare de cadavre, au fugit de sub nasul gardienilor și au reușit să stea ascunși pentru 24 de ore.

Cei patru au fost capturați de jandarmi pe raza localității Lugoj, fiind prinși în apropierea Stației CFR din localitate în timp ce așteptau un tren regio, Timișoara-Iași, cu care ar fi vrut să ajungă la Cluj Napoca, orașul unde Alexandru Macingo și-a făcut de cap în ultimii ani, cu largul concurs al autorităților judiciare. Macingo este campion național de junior, la box, fiind exclus din activitatea sportivă tocmai din cauza comportamentului său violent.

Fostul campion de box a fost condamnat la închisoare cu executare într-un centru de reeducare pentru minori după că, împreună cu alți amici infractori, au început să se ”joace”, prin centrul Clujului, celebrul joc ”lovește și fugi”, cunoscut în Statele Unite drept „knockout game”. Cu cinci pumni în față, Macingo a trimis la spital tot atâția clujeni care au fost operați de urgență. Fapta a avut loc în data de 5 aprilie 2014 iar boxerul s-a scuzat că a băut prea mult și nu a mai știut ce face.

I-a dat direct la față

Macingo, dublu campion naţional la juniori, se afla pe strada Paris din centrul Clujului, alături de prietenii lui cu care a ieşit să se distreze, lovind fără milă trecătorii. Deşi nu a existat niciun fel de conflict între victime şi boxer, verbal sau de altă natură, din senin, Alexandru Macingo s-a dezlănţuit.

Cătălin C. este student la Facultatea de Fizică din Cluj Napoca, iar în seara cu pricina a fost victima celebrului joc „lovește și fugi”. El spune că se deplasa pe strada Paris și că, la un moment dat, s-a intersectat cu grupul de tineri între care se afla şi Macingo. „Nu a existat niciun conflict. Au venit spre mine şi păreau paşnici. Nu am sesizat nimic. Când au ajuns la un metru de mine, acel Macingo, despre care nu știu cine este, m-a lovit direct cu pumnul în ochiul stâng. A dat cât de tare a putut. M-am dezechilibrat, dar nu am căzut. Atunci, din partea dreaptă, cineva m-a lovit din nou, în ochiul drept, şi am căzut. Am încercat să îmi apăr faţa şi capul”, povesteşte Cătălin. În urma loviturilor primite, studentul a căzut şi şi-a fracturat mâna şi a suferit mai multe leziuni în zona capului. „Am fost transportat de urgență la Clinica de Ortopedie, unde am fost operat, iar medicii mi-au montat o placă în mână. Acum, nu îmi pot folosi mâna și trebuie să mă duc în fiecare zi la pansat”, a declarat Cătalin.

A încercat să intervină, dar a fost făcut KO

La câţiva metri de locul unde a fost bătut Cătălin C., un alt student, Paul A., masterand la Facultatea de Construcţii din Timişoara, a fost făcut KO. Paul susţine că se afla la zece metri de locul unde a fost lovit studentul de la Fizică și că a fost făcut KO, atunci când a avut curaj să intervină. „Eram foarte aproape de locul unde a fost lovit Cătălin. Erau mai mulți băieți și o fată. După ce l-au lovit pe Cătălin, am fugit spre ei, dar unul tuns mai scurt, cred că boxerul Macingo, m-a lovit şi pe mine. Am căzut şi m-am lovit la cap, am suferit o disjuncţie de umăr. Medicii mi-au imobilizat umărul”, a povestetit şi Paul.

I-au imobilizat maxilarul

A treia victimă, Adrian B., a fost operat la Clinica de Boli Maxilo Faciale din Cluj Napoca. Surse medicale susţin că, în urma pumnului primit de la Macingo, victima a fost operată de urgenţă, medicii luând decizia de a-i imobiliza maxilarul pentru o perioadă de şase săptămâni. „Nu poate fi deranjat”, a spus unul dintre medici.

La finalul distracției, Macingo a mai lovit și doi copii care se jucau liniștiți în fața blocului în care locuiau.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: