Evenimentul Zilei > Sport > Box în fotbal. Doi patroni din Liga I s-au lovit până „curgea sângele ca dintr-un porc tăiat!”
Box în fotbal. Doi patroni din Liga I s-au lovit până „curgea sângele ca dintr-un porc tăiat!”

Box în fotbal. Doi patroni din Liga I s-au lovit până „curgea sângele ca dintr-un porc tăiat!”

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, și-a amintit de o bătaie de pomină din istoria fotbalului românesc, memoria fiindu-i stimulată de recentul conflict dintre oamenii de la CFR Cluj, petrecut imediat după meciul pierdut cu Steaua Roșie Belgrad.

Cumplita bătaie a avut loc în iulie 2002, în timpul negocierilor dintre Gigi Nețoiu și Dinel Staicu pentru cumpărarea Universității Craiova. Contestat de fani, Nețoiu voia să plece, Staicu dorea să preia un club de tradiție din fotbal. Cei doi s-au întâlnit pentru a semna actele la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Întâlnirea de afaceri s-a terminat într-o baie de sânge, la propriu.

În direct la GSP Live, Dumitru Dragomir și-a amintit episodul violent: „Mă invită duminica la ora 1 să vin la Ligă să facem actele de vânzare-cumpărare. Am zis: „Bă, sunteți nebuni?! Ce bancă funcționează duminica?”. Zice Dinel: „Banca mea”. A zis că trimite prin fax ordinul de plată. Am convocat toată liga acolo, în sediul vechi. Aveam o masă mare. Dinel Staicu stătea într-o parte, eu, cu Vali Alexandru (n.r. – fostul secretar general al Ligii) și cu Nețoiu stăteam pe partea cealaltă.

I-a dat o bătaie lui Dinel de curgea sângele din el ca dintr-un porc tăiat

Începe discuția. Ba că e scump, ba că e ieftin, bă că ești un golan…Dinel îi zice la un moment dat lui Nețoiu: “Auzi, bă, dacă mai vorbești mă duc în mașină și iau o grenadă. Ți-o bag în gură de-ți sar toți dinții”. Eu am rămas tâmpit. Îl văd pe Nețoiu că sare peste masă, avea un metru jumate lățime, și îl ia la niște șuturi în gură și la pumni. Unul era securist și altul fusese milițian de economic. Nețoiu era pregătit să se bată cu zece, era smardoi mare de tot. I-a dat o bătaie lui Dinel de curgea sângele din el ca dintr-un porc tăiat. N-am văzut în viața mea așa ceva. L-a luat Valentin și l-a dus în baie. Îl spăla cu dușul pentru că era plin de sânge de jos până sus.

După aia i-am adus iar în birou. „V-ați liniștit? Faceți afacerea sau nu?”. La care Nețoiu zice: „Gata, ne-am răcorit, facem afacerea”. Am rămas tâmpit. Îl întreb pe Dinel: „Măi, Dinele, poți la ora asta, duminică, să dai banii în cont?”. A zis că în cinci minute dă banii. Atunci mi-am dat seama ce valoare are Dinel. În cinci minute a venit pe faxul Ligii ordinul de plată”.

Dinel Staicu a virat 100.000 de dolari în contul lui Nețoiu, urmând să mai achite 300.000 de dolari în interval de un an. După expirarea termenului, Nețoiu l-a acuzat pe Staicu de escrocherie, reclamând că victima sa din biroul de la LPF nu a efectuat plata și că a prezentat dovezi de plată false. În 2005, cei doi s-au înțeles să facă tranzacția în sens invers contra sumei de 1,6 milioane de dolari. Noaptea, Dinel Staicu s-a răzgândit și peste două luni i-a vândut clubul lui Adrian Mititelu.

Ulterior, toți cei trei finanțatori ai Craiovei au ajuns în închisoare pentru diferite infracțiuni.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: