Evenimentul Zilei > Actualitate > BOUREANU va fi testat pentru ANALFABETISM
BOUREANU va fi testat pentru ANALFABETISM

BOUREANU va fi testat pentru ANALFABETISM

Deoarece va fi mutat, cel mai probabil, în Penitenciarul Rahova, Cristian Boureanu va fi testat de o echipă de specialişti, pentru analfabetism.

Boureanu va mai sta puțin în celula sa din Arestul Central al Poliției Capitalei, adică exact atâta timp cât contestațiile depuse de apărătorul său vor fi analizate și soluționate.

”Încă este în arest la Poliția Capitalei. Mai are câteva contestații în lucru depuse de avocați după care, când situația acestora va fi clarificată din  punct de vedere juridic, va fi transferat. Cel mai probabil va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova-București”, au declarat surse judiciare, conform libertatea.ro.

Schimbarea locului de detenție presupune și un set de evaluări complete la care Boureanu va fi supus.

Pe lângă testele medicale care i se vor face, Boureanu va fi supus şi unui test pentru analfabetism, deoarece este necesar pentru conducerea penitenciarului să ştie dacă deţinuţii ştiu să scrie şi să citească.

”După ce va fi identificat pentru a nu exista vreun dubiu că nu e persoana care trebuie, deținutul va intra în carantină pentru trei săptămâni. E vorba de termenele de incubație ale unor posibile boli și de o perioadă de analize medicale. Apoi, deținutul va intra și pe mâna specialiștilor în psihologie și în sociologie care-l vor evalua din punct de vedere social, dar și educațional. Familie, venituri, pregătire, calificări, studii… Va fi evaluat, la nivel declarativ, și dacă știe să scrie și să citească pentru că trebuie să știm dacă un deținut este sau nu analfabet. Așa sunt procedurile. Pe perioada carantinei, ofițeri de penitenciar îi vor explica care îi sunt drepturile și obligațiile, ca să știe ce are voie să facă și ce nu”, au dezvăluit surse din penitenciar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: