Evenimentul Zilei > Actualitate > Borussia Dortmund, MESAJ SPECIAL pentru un fost internațional român | VIDEO
Borussia Dortmund, MESAJ SPECIAL pentru un fost internațional român | VIDEO

Borussia Dortmund, MESAJ SPECIAL pentru un fost internațional român | VIDEO

Fostul fotbalist român Marcel Răducanu a împlinit, astăzi, vârsta de 63 de ani. Borussia Dortmund i-a transmis „La mulți ani”, iar clubul i-a dedicat acestuia și un filmuleț special.

Marcel Răducanu se află în aria selectă a celor mai importanți fotbaliști români. A avut curajul ca în 1981 să fugă de regimul comunist  din România în Germania de Vest, după un meci al naționalei „tricolore”, disputat la Kassel. În lipsă, regimul Ceaușescu l-a condamnat pe fostul jucător al Stelei la 5 ani și 8 luni de închisoare, fiind catalogat drept dezertor, deoarece gradul său din Armata Română era de căpitan.

Răducanu a trecut și peste suspendarea dată de UEFA, iar în 1982 a semnat cu una dintre cele mai mari echipe ale Germaniei, Burussia Dortmund. A impresionat la această formație vreme de 6 ani, apoi a evoluat la FC Zurich, iar în 1991 a agățat ghetele în cui. Românul se poate lăuda cu faptul l-a avut elev și pe Mario Gotze.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 63 de ani, clubul german a postat pe rețelele de socializare un filmuleț cu momentele de glorie ale lui Marcel Răducanu în tricoul Borussiei:

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: