Evenimentul Zilei > International > Boris Johnson, cu picioarele pe masă la Palatul Élysée. Foto viral în articol
Boris Johnson, cu picioarele pe masă la Palatul Élysée. Foto viral în articol

Boris Johnson, cu picioarele pe masă la Palatul Élysée. Foto viral în articol

Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a fost fotografiat punând piciorul pe o masă la Palatul Élysée în timpul unei întâlniri cu președintele francez Emmanuel Macron. 
Oamenii de pe social media au reacţionat imediat, spunând că este „nepoliticos şi jenant”. Alţii  au spus că ar fi „îndreptățit”. Cu toate acestea a apărut un video complet în care arată că cei doi lideri glumeau între ei şi că n-ar fi adus vreo ofensă preşedintelui Macron punând piciorul pe masă.
Biografia lui Johnson, Sonia Purnell, a fost printre persoanele de pe rețelele de socializare care au criticat gestul lui Johnson: „Nepoliticos și jenant”. „Imaginați-vă dacă Macron ar fi pus piciorul pe masă la Palatul Buckingham”.
În cadrul întâlnirii, cei doi lideri au discutat despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană unde  Macron a respins cererea lui Johnson pentru renegocierea fundamentală a acordului Brexit.

Boris Johnson

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.