archetul General condus de Tiberiu Niţu a clasat dosarul în care Bombonica Dragnea, soţia vicepremierul Liviu Dragnea, era cercetată pentru evaziune fiscală . Magistraţii susţin că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia.
Dosarul a fost deschis în 2011, în urma unei sesizări făcute de ANAF. Inspectorii au făcut o serie de controale la compania SC Hotel Turris SA care operează un hotel în Alexandria. Această companie este deţinută de Bombonica Dragnea. ANAF a susţinut că nu au fost plătite taxele către stat, prejudiciul fiind de 7,5 milioane euro.
Ancheta a fost deschisă în primăvara lui 2012, când Fiscul a fost sesizat cu privire la evaziunea fiscală de la Hotelul Turris, din Turnu Măgurele, controlat de Bombonica Dragnea. Prejudiciul se ridică, potrivit procurorilor, la 31,2 milioane de lei.
Ancheta procurorilor
Principala acuzaţie adusă societăţii conduse de soţia lui Liviu Dragnea, Bombonica, cea care controlează Hotelul Turris de trei stele din oraş, este neplata impozitului pe profit şi a penalităţilor aferente, în valoare de 31,2 milioane de lei. Potrivit Fiscului, problemele au început în ianuarie 2009, când Adunarea Generală a Acţionarilor a Hotelului Turris a decis transferul către Bombonica Dragnea al clădirii hotelului şi al terenului aferent pentru suma infimă de 214.320 de lei. Potrivit EVZ, inspectorii fiscali au atras atunci atenţia că valoarea întregului complex este de peste 110 milioane de lei. Mai mult, procedura prin care Bombonica Dragnea a intrat în posesia clădirii nu ar fi fost cea corectă, scrie Evenimentului Zilei. Clădirea nu îi putea fi restituită Bombonicăi pentru că ea pur şi simplu nu deţinuse anterior hotelul, ci a devenit acţionar prin cumpărare de acţiuni. Bombonica Dragnea are acum 98,62% din acţiuni. Încă din noiembrie anul trecut, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a somat societatea să-şi achite datoriile la stat. La începutul acestui an, Fiscul a trecut la executare silită.
Bombonica Dragnea a contestat deciziile la instanţele din Teleorman, iar judecătorii locali au oprit executarea. Partea acuzată susţine că la mijloc este o eroare a inspectorilor fiscali şi că nu ar trebui să plătească acest impozit uriaş.