Spirtul contrafăcut a omorât 15 persoane în judeţul Iaşi, dar bărbatul de 58 de ani din satul Onești, comuna Plugari, a scăpat datorită unei împrejurări în care providenţa a jucat un rol decisiv.

În urmă cu doar câteva săptămâni, Sasu a băut jumătate de litru de rachiu și jumătate de litru de spirt contrafăcut care conținea metanol, iar asta i-a fost salvarea, conform celor declarate de dr. Tudor Ciuhodaru:

„Este un caz fericit. Bărbatul a consumat alcool etilic inițial, iar mai apoi, alcool metilic găsit în Sante Med. Practic, el a luat antidotul, având în vedere că intoxicația cu alcool metilic se tratează cu alcool etilic.”

Cum s-a întâmplat totul? Iată spovedania vajnicului bombardier moldovean: „De la Primărie mi-au dat o plasă cu o sticlă de spirt și mai multe lucruri pentru protecție în perioada asta…

Eu seara am băut o jumătate de litru de rachiu. Când am terminat rachiul, am pus mâna pe sticla de spirt și am amestecat-o cu apă. Patru litri am făcut. I-am tot dat, i-am tot dat și am băut tot până spre dimineață.

Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat. Eu asta am vrut, să mă îmbăt

Când am auzit că au murit (n.r. – 5 vecini de-ai săi) și eu am scăpat, am făcut cruce… Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat.

Sunt tare, ce să mai… Nu știu cum de am scăpat, sincer… Cred că l-am diluat mai mult, nu știu.

Când am mai băut, am pus jumătate de litru de spirt și jumătate de litru de apă. Era mai tare. Acum am pus trei litri, cam mult…

Eu spirt am mai băut, dar rar. Un pahar de bere, de vin merge… spirt, nu prea. Oricum, de acum nu mai pun gura. E otravă. Mie mi-au spus că e dezinfectant, că e bun pentru o frecție ceva, dar eu am băut.

Sunt mândru că am scăpat cu viață. Vreau să le spun oamenlior să nu mai bea spirt deloc. Dacă vor să bea un pahar de alcool sau ceva, să bea, dar nu spirt. Eu am băut și am cântat… Era să mor, dar am scăpat”, a mai precizat bărbatul.

Cum a ajuns pe piața din Iași spirtul contrafăcut Sante Med