Evenimentul Zilei > Actualitate > Bombardamente americane asupra celulelor al-Qaida din Somalia
Bombardamente americane asupra celulelor al-Qaida din Somalia

Bombardamente americane asupra celulelor al-Qaida din Somalia

Armata americana a lansat, luni seara, un atac aerian asupra unui sat din sudul Somaliei unde se presupune ca s-ar ascunde militanti al-Qaida, relateaza AFP.

SUA suspecteaza ca membrii acestei celule teroriste ar fi fost implicati in atacurile cu bombe din 1998 impotriva ambasadelor americane din Kenya si Tanzania. Principala tinta a americanilor a fost Fazul Abdullah Mohammed, care ar fi fost „creierul” atacurilor de acum 9 ani, ce au lasat in urma 225 de morti.

Potrivit ministrului somalez al informatiilor, Ali Jama, atacurile s-au soldat cu numerosi morti. Raidul de luni a fost prima actiune militara fatisa desfasurata de trupele americane pe teritoriul somalez, dupa esecul operatiunii din 1990, cunoscuta drept „Black Hawk Down”, in urma careia au murit 18 militari americani.

Presedintele somalez Abdullahi Yusuf Ahmed a declarat, ieri, ca americanii au dreptul de a efectua raiduri aeriene impotriva membrilor al-Qaida, oriunde s-ar afla acestia. Un oficial din guvernul american a declarat, sub protectia anonimatului, ca in atac a fost folosit cel putin un avion de lupta AC-130. Ieri, aviatia americana a lansat un nou bombardament in sudul Somaliei, in zona vizata de raidurile precedente.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: