BOMBĂ. TVR ar putea pierde dreptul de difuzare a meciurilor de la Campionatul European din 2016

BOMBĂ. TVR ar putea pierde dreptul de difuzare a meciurilor de la Campionatul European din 2016

Televiziunea Română trebuie să prezinte până la data de 15 martie o scrisoare de garanție care să confirme posibilitatea plății a 4,5 milioane de euro.

TVR nu este sigură în acest moment că va achiziționa dreptul de transmisie a meciurilor de la Campionatul European din 2016. Situația financiară delicată pe care o traversează instituția publică ar putea declanșa un nou scandal legat de fotbal. Până la 15 martie, reprezentanții TVR trebuie să prezinte o scrisoare de garanție care să certifice că se poate plăti suma de 4,5 milioane de euro, banii aferenți pentru cumpratrea drepturilor de televizare ale partidelor de la CE.

„Televiziunea Română depune toate eforturile pentru ca telespectatorii din România să poată urmări toate competiţiile majore, precum Campionatul European de Fotbal 2016. TVR se află într-o situaţie financiară critică bine cunoscută de toată lumea, însă şi-a respectat misiunea publică şi face toate diligenţele pentru a continua în acelaşi sens. Fidelă misiunii ei de a transmite evenimentele sportive de importanţă majoră, TVR a făcut un efort financiar foarte mare şi a achiziţionat meciurile de calificare ale Naţionalei, de acasă şi din deplasare, pentru EURO 2016 şi pentru Cupa Mondială 2018. În plus, TVR a cumpărat şi ediţiile din 2014 şi 2016 ale Jocurilor Olimpice. TVR a demarat, încă de anul trecut, o serie de demersuri pentru achiziţionarea CE de Fotbal 2016. Nu este pentru prima dată când în presă apar speculaţii despre faptul că TVR ar urma să nu difuzeze competiţii de fotbal majore. Însă, de fiecare dată, TVR a găsit soluţii la problemele financiare şi nu a ratat transmiterea niciunui Campionat European de Fotbal din 1984 până în 2012. Televiziunea publică face toate demersurile pentru a găsi soluţia necesară ca telespectatorii să poată urmări CE de Fotbal 2016 la TVR”, au precizat reprezentanții TVR, într-o scrisoare deschisă adresată cotidianului „Gazeta Sporturilor”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News