Bomba Sonisphere: Metallica

Bomba Sonisphere: Metallica

Weekend în decibeli pentru rockeri: Metallica va cânta în această seară la Romexpo, iar Rammstein şi Massive Attack îşi vor împărţi publicul mâine-seară.

Iubitorii de rock şi-au făcut încălzirea aseară cu trupa Manowar pentru momentul mult-aşteptat al Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, cel mai tare show cu legendele anilor ’80: Metallica.

În cadrul celui mai puternic festival de muzică rock care a avut loc până acum în România, James Hetfield (chitară/ voce), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe) vor urca pe scena de la Romexpo în această seară, la ora 21.00, şi vor concerta două ore însoţiţi de un adevărat "arsenal" de efecte pirotehnice, promit organizatorii.

Accesul în zonă va fi permis începând cu ora 14.00, iar în deschidere vor cânta trupele Viţa de Vie, Anthrax, Megadeth şi Slayer.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Visul oricăui fan de metal"

Despre momentul "The Big Four", turneul rockerilor care astăzi poposesc în România, ScottIan, delaAntrax, mărturiseşte: "Când am făcut Clash of the Titans, în State, în 1991 cu Antrax, Slayer şi Megadeth am zis: «Doamne, de i-am fi avut şi pe Metallica lângă noi ar fi fost cel mai tare turneu din toate timpurile»". Pentru concert se vor folosi 200 de boxe, iar show-ul va fi proiectat pe ecrane gigantice cu led.

Mâine vor concerta alte legende - Rammstein, de la ora 21.15 până la 22.50. În deschidere vor fi românii de la Luna Amară, urmaţi de Anathema, Stone Sour şi Alice in Chains Accesul la festival se face doar pe la intrarea dinspre Piata Presei Libere, pe baza unui abonament pe 3 zile - 519,40 lei (Golden Circle), 317 lei (Normal Circle), 625,40 lei (VIP), şi pe baza biletelor cu preţuri între 127, 20 lei şi 371 lei ce pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau de pe site-ul www.eventim.ro.

Jandarmeria Capitalei a dat cu interzis umbrelelor în incinta Complexului Romexpo şi roagă fanii să vină, în cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile, cu pelerine de ploaie.

Pentru a doua oară în România

Celebra trupă britanică trip-hop Massive Attack se-ntoarce pentru a doua oară în România, după concertul din 2008, într-un show de 2.000.000 de lire sterline la Zone Arena, alături de alţi nouă muzicieni. Formaţia este în turneul de promovare al celui mai nou material discografic - Heligoland Tour 2010.

Muzica va fi combinată cu vizualurile United Visual Artists, folosite şi la concertele U2. Deschierea o va face cântăreaţa britanică Marina Topley-Bird. Preţul biletului în Gazon A e 145 lei, în Gazon B - 95 de lei, iar în Tribună - 175 de lei, iar porţile se vor deschide publicului pentru acces de la ora 18.30.

FESTIVAL ÎN STIL TRADIŢIONAL

Rock, bere şi mititei la Romexpo

Deşi accesul publicului la Tuborg Green Fest prezentat de Sonisphere Festival era prevăzut pentru ora 14.00, amatorii de rock s-au îngrămădit la o singura poartă de acces în complexul Romexpo - cea dinspre Piaţa Presei - şi abia în jurul orei 14.45 au putut intra primii, care au alergat pentru a ocupa locuri în apropierea scenei.

După câteva ore de probe de sunet, exact la 15.15, oră fixată în programul festivalului, şi-a făcut apariţia prima trupă, Orphaned Land, foarte bine primită de publicul dornic să-şi facă încălzirea.

Trupa a cântat o oră, între timp s-au umplut terasele şi s-au format cozi la toate chioşcurile cu băuturi şi mâncare. Programul zilei a continuat cu trupa Paradise Lost, în faţa cărora publicul s-a văzut confruntat cu un test dificil: peste mulţime s-au aşternut fumul şi aroma mititeilor care sfărâiau pe grătare. Audienţa a crescut pe măsură ce timpul rămas până la show-ul celor de la Manowar era tot mai scurt. (Loredana Toma)