În raport sunt prezentate că au fost găsite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice în puiul vândut de cei mai mari producători de păsări din Uniunea Europeană.

Produsele care au fost analizate proveneau din Franţa, Germania, Polonia, Olanda şi Spania. De asemenea, cele care au fost luate direct de la producători au avut aceeaşi soartă.

Cele mai contaminate alimente au fost cele produse de o companie germană, urmate de un grup alimentar francez și de unul olandez. La acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Persoanele pot lua superbacteriile dacă nu se spală după ce pun mâna pe pui sau dacă nu îi gătesc suficient de bine. Autorii raportului cer Uniunii Europene să limiteze folosirea antibioticelor în fermele de animale.

Coronavirusul poate trăi şi pe ambalajele alimentelor congelate

Cercetătorii din China au descoperit coronavirus „viu” pe ambalajele alimentelor congelate care se află şi în supermarket. Astfel, COVID poate supraviețui în vitrinele frigorifice ale magazinelor.

S-a confirmat că atingerea ambalajelor exterioare contaminate cu noul coronavirus poate provoca infecții”, a declarat agenția într-un comunicat postat pe site-ul său, fără a preciza de unde provine lotul de alimente congelate, scrie RomâniaTV.

Și cercetătorii chinezi au anunțat, cu ceva timp în urmă,  că SARS-Cov-2 s-ar putea transmite și prin intermediul alimentelor congelate. Anunțul a fost făcut în urma unui studiu extrem de laborios.

Există un nou pericol în ceea ce privește transmiterea coronaviruslui și specialiștii au lansat avertismentul după ce au efectuat cercetări pe această temă. Oficialii de la centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au anunțat că noul coronavirus s-ar putea transmite și prin intermediul alimentelor congelate.

Cea mai recentă declarație a celor de la CDC nu prezintă dovezi solide că doi muncitori din Qingdao au luat virusul de pe un ambalaj congelat și apoi au contaminat alimentele cu care au intrat în contact,