Evenimentul Zilei > Social > Bomba lansată de Pfizer. Anunțul a fost transmis acum și face înconjurul lumii. Este vorba despre a treia doză
Bomba lansată de Pfizer. Anunțul a fost transmis acum și face înconjurul lumii. Este vorba despre a treia doză

Bomba lansată de Pfizer. Anunțul a fost transmis acum și face înconjurul lumii. Este vorba despre a treia doză

Potrivit unui studiu publicat joi, o a treia doză de vaccin anti-COVID dezvoltat de alianţa Pfizer/BioNTech ar avea o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii.

Potrivit comunicatului celor două companii, studiul clinic de fază 3, realizat în rândul a „10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani”, arată „o eficacitate relativă de 95,6%” şi „un profil de siguranţă favorabil”.

Utilitatea dozelor de rapel subliniată de Pfizer

„Este vorba despre primele rezultate de eficacitate ale unui studiu randomizat pentru un rapel cu vaccinul anti-COVID-19„, au spus cele două companii.

Respectivul studiu a fost realizat în timp ce „varianta Delta de coronavirus a fost principala tulpină” care a circulat în această perioadă.

„Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli”, a declarat Albert Bourla, director general al Pfizer, citat în comunicat.

Vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Aceste rezultate vor fi transmise autorităţilor de reglementare „cât mai curând posibil”, au adăugat cele două companii.

Mai multe ţări au autorizat deja administrarea unei doze de rapel împotriva COVID-19 pentru a creşte imunitatea persoanelor vaccinate, care pare să scadă după câteva luni, potrivit unor studii citate de Agerpres.

Noua formulă de Comirnaty, vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19

Cu doar o zi în umră, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat o formulă de Comirnaty, vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, pregătită de utilizare.
Formula nu necesită diluare înainte de administrare, va fi disponibilă în cutii de 10 flacoane (60 doze) și poate fi păstrată la frigider la o temperatură de 2-8 grade C, timp de până la 10 săptămâni.

Actuala formulă concentrată necesită diluare înainte de administrare, este disponibilă în cutii de 195 flacoane mici (1.170 de doze) și poate fi păstrată la 2-8 grade C timp de maxim o lună.

EMA, într-un comunicat, a explicat: „Aceste diferențe vor oferi mai bune opțiuni de stocare, transport și logistică pentru distribuirea și administrarea vaccinului. Noua formulă va fi disponibilă gradual, de la începutul anului 2022″.

În plus, Comitetul pentru Medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a aprobat două locații suplimentare pentru producerea Comirnaty, vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, în Italia.