Conform Lumea Justiției, dosarul în care cei doi au fost implicați a fost cusut cu ață albă de la bun început. Conform sursei citate, cei doi angajați ai Sectorului 1 au fost trimiși în judecată în urma a trei denunțuri oferite în aceeași zi controversatului procuror ploieștean Mircea Negulescu, cel cunoscut și drept „Portocală”. Acesta și-a declinat ulterior competența către DNA Ploiești, unde cazul a fost preluat de un alt procuror al cărui nume a fost implicat în mai multe scandaluri: Lucian Onea.

Chiar dacă au fost achitați inițial în prima instanță, Răzvan Iordan și Dan Toma au fost condamnați ulterior la apel de către un complet din care făcea parte și judecătorul George Dorel Matei. Inculpații au efectuat astfel câte șapte luni de închisoare din pedeapsa de 6 ani și 9 luni, însă lucrurile au devenit chiar și mai încurcate.

Situația judecătorului Matei este, conform sursei citate, cel puțin bizară. Acesta a fost numit, nu ales în completul care a judecat cauza și, în plus, avea o legătură cu unul dintre inculpați, ceea ce i-ar fi atras automat o stare de incompatibilitate.

Motivul ar fi simplu. Tatăl judecătorului Matei, Marin Matei, ar fi trimis chiar de pe adresa de e-mail a fiului său o serie de sesizări către Primăria Sectorului 1. Destinatar era chiar inculpatul Dan Toma, căruia i se semnalau nereguli în privința unei clădiri care fusese construită chiar lângă imobilul în care tatăl magistratului locuia.

În ciuda acestor fapte, George Dorel Matei a mers mai departe cu judecarea cauzei și chiar a întors o decizie de achitare dată de instanța de fond și i-a condamnat pe cei doi inculpați la 6 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare, decizie desființată acum chiar de către Curtea de Apel, prin judecătoarele Ana Mirela Păstoreanu și Lucreția Albertina Postelnicu.

Te-ar putea interesa și: