Evenimentul Zilei > Social > Bombă în presă. Jurnaliști arestați pentru știrile false. Pedepse colosale
Bombă în presă. Jurnaliști arestați pentru știrile false. Pedepse colosale

Bombă în presă. Jurnaliști arestați pentru știrile false. Pedepse colosale

Poliţia din Muntenegru a reţinut duminică seara doi ziarişti de la portaluri de ştiri pro-sârbe sub suspiciunea săvârşirii infracţiunii de creare de panică în rândul publicului.

Gojko Raicevic şi Drazen Zivkovic, editori la in4.net şi respectiv borba.me, au fost reţinuţi pentru interogatoriu duminică seara şi plasaţi în arest preventiv pentru 72 de ore pentru că au diseminat „ştiri false” despre o explozie la palatul Vila Gorica din capitala ţării, imobil de protocol folosit de înalţii oficiali ai statului pentru o serie de reuniuni oficiale, recepţii şi ceremonii, potrivit Agerpres.

Cei doi sunt bănuiţi că au publicat o ştire despre explozia respectivă fără a verifica în prealabil dacă informaţia este corectă.

Ulterior, ştirea falsă a fost difuzată de media sârbe sub titlurile „Haos la Vila Gorica” şi „Explozie la reşedinţa lui Milo”, referire la preşedintele Milo Djukanovic.

Guvernul muntenegrean a dezminţit imediat informaţia, subliniind că nu a fost vorba de o explozie, ci doar de o defecţiune minoră a instalaţiei electrice.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: