Evenimentul Zilei > EVZ Special > Bombă în Liga 1! Cum au ajuns banii ANRP la FCSB! Gigi Becali, dosar penal la DNA!
Bombă în Liga 1! Cum au ajuns banii ANRP la FCSB! Gigi Becali, dosar penal la DNA!

Bombă în Liga 1! Cum au ajuns banii ANRP la FCSB! Gigi Becali, dosar penal la DNA!

Noi probleme pentru finanțatorul FCSB. Gigi Becali este vizat de DNA într-un dosar cu greutate, fiind acuzat de spălare de bani.

Becali se apără amenințând

Gigi Becali se apără și spune că nu a făcut nimic ilegal. Latifundiarul mizează și pe actele de caritate efectuate de-a lungul anilor

„Nepotul meu a obținut despăgubiri de o sută de milioane de euro. Dar l-am chemat la pușcărie și i-am spus: «Vasi, și așa avem destui bani! Renunță la 45 de milioane în favoarea ANRP!». I-am făcut cadou statului român 45 de milioane de euro. Iar restul banilor s-au dus pe donații pe la biserici și pe la spitale, nu mi-a transferat mie nimic. În perioada în care spun ei că am spălat banii, eu eram în pușcărie. Familia mea, pe numele nepotului Vasi, a obținut o despăgubire de la statul român printr-o hotărâre judecătorească a Curții de Apel, rămasă definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție. După cinci ani vine acest procuror și susține că evaluarea aia a fost frauduloasă. Îl știu pe procuror, e un copil din Sectorul 4. Tu, un copil care n-ai făcut nimic în țara asta, nu îl vrei tu pe Becali în România!”.

Fiindcă nu mai vrea să aibă de-a face cu anchetatorii români, Gigi Becali și-a propus să plece din țară, dacă situația se complică mai mult. „Au făcut felele mele majoratul și eu eram în pușcărie. La închisoare nu mă mai întorc, o să plec din România! Deja m-am interesat cum să procedeze să mă mut în Grecia cu toată familia, să luăm și cetățenia greacă. La FCSB n-o să renunț, nu abandonez echipa, voi găsi o cale prin care să finanțez clubul din străinătate”.

Probleme cu banca

Ancheta procurorilor anticorupție a ajuns până la nivelul băncii la care Gigi Becali a depozitat banii încasați indirect de la Vasile Geambazi. Conform sursei citate, instituția în cauză ar fi Raiffeisen Bank, iar directorii ei l-au înștiințat pe Gigi Becali că trebuie să-și retragă banii de acolo pe motiv de DNA.

„M-au chemat la bancă și mi-au zis: «Domnule Becali, relația noastră trebuie să se oprească». În 60 de zile trebuie să-mi mut banii. De ce? Mi-au zis că așa e politica băncii. Procurorul de la DNA cere să afle despre toate tranzacțiile mele și banca nu vrea să se confrunte cu așa ceva.  I-am zis oficialului băncii: «Și cum facem? Scot toți banii de la Raiffeisen și îl întreb pe procuror unde să-i duc ca să nu fie spălare de bani?»”, a răbufnit omul de afaceri.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: