Evenimentul Zilei > Actualitate > Bomba în cazul Caracal. Cel mai controversat personaj, adus cu poliția în instanță. Doi ani, multe întrebări
Bomba în cazul Caracal. Cel mai controversat personaj, adus cu poliția în instanță. Doi ani, multe întrebări

Bomba în cazul Caracal. Cel mai controversat personaj, adus cu poliția în instanță. Doi ani, multe întrebări

Controversatul om de afaceri Remus Rădoi va fi adus de poliție, cu mandat, pentru a fi audiat ca martor în „Dosarul Caracal”.

Judecătorii Tribunalului Olt a dispus ca mai mulți martori ce urmează să fie audiați în cazul crimelor din Caracal să fie aduși de poliție. În acest sens urmează să fie emise mandate de aducere. Între cei vizați se află și Remus Rădoi. Personaj controversat, cu numeroase conexiuni politice și în lumea interlopă, Remus Rădoi a fost contactat de polițiști pentru a afla informații despre dispariția Alexandrei Măceșanu.

Potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, judecătorii au stabilit un nou termen de judecată în acest proces. La acest termen, din 24 noiembrie, în dosarul cauzei, având ca obiect traficul de persoane, vor fi audiați alți șapte martori. Instanța a dispus emiterea unor mandate de aducere pentru cinci dintre aceștia.

La cererea DIICOT, instanța a decis ca şedinţele de judecată să fie cu uşile închise. Procurorul de şedinţă a invocat faptul că Gheorghe Dincă este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi viol şi a cerut să fie protejate viața intimă şi interesele victimelor minore.

sursa foto. EVZ

Dosarul Caracal se judecă din 2020

Dosarul Caracal se judecă pe fond, la Tribunalul Olt, de un an, din 2020 şi a avut mai multe termene de judecată, de cele mai multe ori fiind audiaţi diferiţi martori. La termenul din luna octombrie cauza a fost amânată din cauză că cei doi inculpați, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, s-au infectat cu coronavirus.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt în data de 15 ianuarie 2020. Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă şi pe Ştefan Risipiţeanu Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal. Acuzațiile formulate de procurori sunt de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte. Ștefan Risipițeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol.

Cei doi, Dincă şi Risipiţeanu se află închiși în Penitenciarul Craiova.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.