Evenimentul Zilei > International > Bolsonaro, condamnat să mănânce pe stradă la New York. De ce nu este lăsat să intre în restaurante. FOTO
Bolsonaro, condamnat să mănânce pe stradă la New York. De ce nu este lăsat să intre în restaurante. FOTO

Bolsonaro, condamnat să mănânce pe stradă la New York. De ce nu este lăsat să intre în restaurante. FOTO

Fără a fi vaccinat împotriva Covid-19, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este nevoit să se adapteze la o nouă realitate în timpul vizitei sale la New York: mâncă pe străzi.
Pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, se vede nevoit să se adapteze unei noi realităţi în cursul actualei sale vizite la New York la Adunarea Generală a ONU: să mănânce pe stradă
La fel ca orice umil newyorkez, Bolsonaro fost nevoit să mănânce duminică la prânz o bucată de pizza, în picioare, în plină stradă, împreună cu membri ai anturajului său, aşa cum se vede într-o fotografie postată de ministrul secretariatului general al preşedinţiei Luiz Eduardo Ramos.

Imaginile cu președintele controversat au devenit virale

Imaginea, una dintre primele curiozităţi despre prezenţa liderilor din întreaga lume la New York cu ocazia Adunării Generale a ONU, a devenit virală pe reţelele de socializare.

Preşedintele brazilian nu a ratat ocazia să se amuze de situaţie pe Twitter, postând marţi un mesaj însoţit de mai multe emoticoane haioase, între care o felie de pizza.

bolsonaro mananca pizza pe strada

Pentru masa de prânz din a doua zi a vizitei sale la New York, Bolsonaro a ales un restaurant brazilian central, unde i s-a pus la dispoziţie o zonă rezervată improvizată în aer liber, potrivit presei braziliene.

Problema este că liderul de extremă dreapta este nevoit să mănânce la terase în cele mai multe cazuri în cursul sejurului său la New York, întrucât autorităţile locale cer dovada vaccinării pentru a intra în interiorul barurilor şi restaurantelor.

Din fericire pentru Bolsonaro, vremea este plăcută, cu temperaturi între 17 şi 24 de grade Celsius

Din punct de vedere politic, însă, preşedintele brazilian nu a găsit un climat la fel de plăcut, din cauza deciziei sale de a nu se vaccina împotriva COVID-19. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, l-a atacat fără menajamete, afirmând: „Dacă nu vrei să te vaccinezi, nu te obosi să vii aici”.

„Trebuie să trimitem un mesaj tuturor liderilor mondiali, inclusiv lui Bolsonaro din Brazilia că, dacă doriţi să veniţi aici, trebuie să fiţi vaccinaţi!”, a afirmat De Blasio luni într-o conferinţă de presă.

Acest lucru a declanşat deja tensiuni, întrucât Consiliul municipal din New York a comunicat săptămâna trecută ONU că, potrivit reglementărilor municipale, oricine doreşte să intre în sala unde se desfăşoară Adunarea Generală ar trebui să facă dovada vaccinării.

După ce a sosit duminică seara la New York, a trebuit să folosească ușa din spate pentru a intra în hotelul său

Pentru a nu se ciocni de protestatarii care îl așteptau la intrarea principală strigând „Afară cu Bolsonaro!”, a fost nevoit să folosească uşa din spate pentru a intra în hotelul unde avea asigurată cazarea.

Bolsonaro nu s-a vaccinat şi a spus în mai multe rânduri că va fi „ultimul” brazilian care o va face. În mod tradiţional, preşedintelui brazilian îi revine sarcina de a prezenta discursul de deschidere a dezbaterilor de la Adunarea Generală a ONU, marţi, urmat de cel al preşedintelui SUA. Se aşteaptă ca Bolsonaro să abordeze lupta împotriva pandemiei, precum şi probleme de mediu. El arurma să se întoarcă în Brazilia în aceeaşi zi, scrie eldiario.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: