Evenimentul Zilei > Social > Bolnavii agonizează, morgile sunt arhipline. Vasile Bănescu: „Datoria urgentă a fiecăruia este să ia foarte în serios boala”
Bolnavii agonizează, morgile sunt arhipline. Vasile Bănescu: „Datoria urgentă a fiecăruia este să ia foarte în serios boala”

Bolnavii agonizează, morgile sunt arhipline. Vasile Bănescu: „Datoria urgentă a fiecăruia este să ia foarte în serios boala”

„Datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Poziția reprezentantului BOR vine în contextul în care spitalele din România sunt în colaps, iar președintele statului a anunțat măsuri restrictive la nivelul deplasării și interacțiunii umane astfel încât răspândirea virusului să fie limitată. 

Vasile Bănescu îndeamnă românii să ia în serios COVID-19

Zbucium total în România. Tot mai multe persoane publice fac apel la seriozitate și atenție în ceea ce privește boala COVID-19 și răspândirea virusului SARS-COV-2. Vasile Bănescu a lansat un apel la adresa românilor, pe care îi sfătuiește să ia situația actuală în serios având în vedere agresivitatea pandemiei.

„În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

„Un scepticism devenit letal”

Vasile Bănescu a acuzat teoriile conspiraționiste care pun la îndoială tragedia situației prezente din România. „Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism”, s-a exprimat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Un alt renumit teolog și istoric a făcut, de asemenea, apel la responsabilitate. „De ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”, s-a exprimat Cristian Bădiliţă, scriitor și traducător recunoscut la nivel internațional.

„Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis”

Pseudo-creștinii care au încurajat sfidarea pericolului reprezentat de pandemia de coronavirus ar trebui să le ceară morților iertare, susține Cristian Bădiliţă, scriitor și traducător recunoscut la nivel internațional. Iar asta pentru că fapta lor este un îndemn la sinucidere, potrivit teologului.

„Păcatul împotriva Sfîntului Duh (singurul neiertat de Dumnezeu) e păcatul împotriva darului Vieții. BOR și AUR, în etape diferite, i-au îndemnat pe români să disprețuiască moartea-COVID, să nu țină cont de realitate, fapt ce echivalează cu un îndemn la sinucidere colectivă.

Nu exagerez deloc și mai ales nu uit, așa cum nu uit votarea morții-iliescu-băsescu după 1990. Oamenii care-și respectă credința și darul memoriei nu uită. Cei care au nesimțirea amneziei ar trebui să le ceară morților iertare. Păcatul împotriva Duhului se plătește scump.

Poporul român va ieși subțiat, poate ceva mai inteligent decât acum 2 ani. Dar de ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”, a transmis teologul într-o postare pe Facebook.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: