Consiliul Județean Timiș nu a putut fi convocat legal. La ședința de plen programată joi dimineață, cei 14 liberali nu s-au prezentat, și nici unii din membrii UNPR care vor face până la urmă alianță cu primii, după ce, inițial, s-au înțeles cu social-democrații pentru o majoritate în urma căreia primeau ambele funcții de vicepreședinți.
În conformitate cu prevederile legii, nu a fost cvorum. Urmează o nouă ședință, duminică.
Decizia de boicot a liberalilor, care au obținut în urma alegerilor, 14 mandate de consilieri, are loc după ce, miercuri, în urma negocierilor, s-a stabilit că PSD ( 16 mandate) va crea majoritate împreună cu PMP și ALDE ( ambele partide cu câte două mandate). Nici cei trei consilieri aleși pe listele UNPR nu au intrat la timp în sala de consiliu. Din totalul de 37 de consilieri județeni sunt prezenți la ședință 21 de consilieri județeni.
Plenul se va relua însă peste trei zile, duminică, la o oră care va fi stabilită, pentru încă o încercare de validare a noilor consilieri.
„Eu regret că astăzi am pus atâta lume pe drum. Probabil fiecare v-ați făcut un program. Va trebui să ne mai vedem încă o dată. Potrivit Legii 215/2001, nu poate fi legal constituit consiliul județean decât dacă sunt întrunite două treimi. Voi convoca o a doua ședință de validare a Consiliului Județean Timiș pentru ziua de duminică. Nu se poate luni pentru că se depășește termenul legal de trei zile”, a spus prefectul de Timiș Mircea Băcală.
Majoritatea stabilită la nivelul Consiliului Județean Timiș va pune președintele instituției, în persoana lui Sorin Grindeanu, secondat de doi vicepreședinți: Roxana Iliescu (PMP) și Traian Stancu (ALDE). ( Sursa foto - video: Adrian Pîclișan)