Prezenatorul emisiunii „Jocuri de Putere”, de la Realitatea Tv susține că a spart un stilou de perete, atunci când a văzut știrea publicată de postul public german ZDF, care preciza că România aniversează 100 de ani de la anexarea Transilvaniei.

„Postul public ZDF a preluat o știre a agenției de presă în care se spune că România aniversează 100 de ani de la anexarea Transilvaniei. Am spart un stilou din această cauză, în momentul în care am citit știrea. Eram în redacție și l-am trântit de perete. Nu se poate așa ceva. Eram obișnuiți să primim știri de genul acesta de la Moscova, de la Budapesta, de la Tiraspol. Să primim știri de genul acesta de la Berin mi se pare de neacceptat”, a spus Rareș Bogdan la Realitatea Tv.

Realizatorul TV a cerut televiziunii publice din Germania retragerea acestei știri și i-a solicitat lui Emil Hurezeanu, ambasadorul României la berlin să ceară explicații pe acest subiect: 

„Solicit televiziunii publice din Germania și agenției de știri oficiale să retragă acestă știre. România nu a anexat nimic. E o afirmație scandaloasă făcută de agenția de știri germană. De asemenea, mi se pare absolut normal ca Emil Hurezeanu(ambasadorul României la Berlin-n.r.) sa ceară explicații. Este inadmisibil să nu reacționeze nimeni din statul român. Este o știre infamă, foarte gravă. Dacă nu știți istoria, învățați-o. Eu, ca cetățean român, aștept scuze” a declarat Rareș Bogdan.

Ulterior a venit și o reacție a ambasadorului României la Berlin. Emil Hurezeanu a transmis o scrisoare către Deutsche Presse Agentur (DPA), prin care este rugată să facă rectificările de rigoare. 

 

Te-ar putea interesa și: