Invitat să intervină telefonic la emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că președintele Klaus Iohannis dorește convocarea unui referendum în același timp cu alegerile prezidențiale. 

„Exact despre asta este vorba. Dânsul dorește strict cele două întrebări votate să fie puse în Constituție și referendumul va fi organizat odată cu alegerile prezidențiale din toamnă, probabil în turul întâi, pentru că domnul președinte Iohannis trebuie să aibă o minimă garanție că va intra în turul doi, ceea ce e o șansă bună, acum cu dispariția liderului PSD de pe eșichierul politic.”, a declarat Bogdan Chirieac.  

După ce Răzvan Dumitrescu a remarcat că e necesar de votul a două treimi în Parlament pentru modificarea Constituției, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că se fac mari presiuni în forul Legislativ.

„Sunt presiuni foarte mari ca modificările votate la referendum să fie trecute în Constituție prin votul a două treimi, sunt presiuni asupra PSD, asupra ALDE, este foarte posibil ca lucrul acesta să se întâmple. Pentru domnul președinte Iohannis, care a tras un loz intens câștigător la aceste alegeri, și cu referendumul, este imperios necesar ca referendumul să se desfășoare odată cu prezidențialele. Dânsul speră că va avea același succes dacă arată publicului că a votat o dată, a modificat în Parlament și acum le-a dus la îndeplinire. Totuși, e total inutil dacă avem în vedere că, în 30 de ani, România nu a dat niciodată OUG pentru amnistie și grațiere.”, a declarat Bogdan Chirieac.

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că referendumul va fi în același timp cu alegerile prezidențiale pentru a asigura un motor de creștere pentru Klaus Iohannis, iar succesul ar putea fi asigurat prin social media, ca până acum. 

„Eu nu întâmplător văd PNL-ul cu ardoare să intre la guvernare. Cu un PNL la guvernare, marja de eroare a președintelui ar crește asimptotic.”, a conchis Bogdan Chirieac.

Te-ar putea interesa și: