Totul s-a datorat tensiunilor dintre SUA și China, iar piețele bursiere au început să scadă imediat ce președintele SUA a anunțat noi taxe vamale împotriva Chinei. 
Donald Trump a spus că intenționează să impoziteze cu 10%, începând cu luna septembrie, cele 300 de miliarde de dolari ale importurilor chineze până în prezent.  
Răspunsul Chinei: Cea mai mare scădere a ratei yuanului față de dolarul american din decembrie 2018 și suspendarea importurilor agricole americane. Şi cum era de aşteptat, piețele financiare au reacționat, de asemenea, la răspunsul chinez.
Cine sunt cei mai mari pierzători
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume (98 de miliarde de euro), este cel care a pierdut cei mai mulți bani: 3 miliarde de euro.
Ceilalți mari pierzători sunt: Bernard Arnault (2,8 miliarde de euro),  Bill Gates (1,6 miliarde) și Mark Zuckerberg (2,5 miliarde de euro). 
Aceste pierderi, trebuie menționat,  sunt virtuale pentru moment. Acțiunile companiilor aparținând acestor 500 de „super-bogați” au scăzut în urma unui anunț de la Beijing, a anunţat canalul de ştiri francez Cnews.  Piețele sunt îngrijorate de faptul că a doua putere a lumii își va folosi moneda ca armă comercială de război împotriva Statelor Unite.

Te-ar putea interesa și: