Evenimentul Zilei > Politica > Blestemul primarului care a amenințat Guvernul cu război. Riscă o pedeapsă grea. „Vă vom aștepta cu furci, coase și securi!” FOTO
Blestemul primarului care a amenințat Guvernul cu război. Riscă o pedeapsă grea. „Vă vom aștepta cu furci, coase și securi!” FOTO

Blestemul primarului care a amenințat Guvernul cu război. Riscă o pedeapsă grea. „Vă vom aștepta cu furci, coase și securi!” FOTO

Primarul din județul Vaslui care a amenințat autoritățile cu război ca pe vremea lui Ștefan cel Mare în condițiile în care vor impune vaccinare obligatorie s-a ales cu dosar penal. Edilul este cercetat de poliție pentru instigare publică, după ce acesta a publicat pe contul său de Facebook un mesaj tranșant la adresa Guvernului.

Ciprian Robert Tamaș (PSD), edilul comunei Șuletea din județul Vaslui, se află sub cercetare pentru instigare publică, după ce a reacționat violent la posibilitatea vaccinării obligatorii. Edilul susține că autoritățile încearcă să-l intimideze, însă a precizat că nu este împotriva vaccinului pentru COVID-19.

Dosar penal pentru primarul care a amenințat Guvernul cu război ca pe vremea lui Ștefan cel Mare

După ce edilul Ciprian Tamaș a postat pe pagina de Facebook un mesaj amenințător la adresa Guvernului, acuzând caracterul obligatoriu al vaccinării, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Vaslui s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare publică. Primarul care susține că a colaborat bine, de-a lungul timpului, cu autoritatea medicală DSP, s-a ales cu dosar penal.

Ciprian Robert Tamaș

„Ferească-vă Dumnezeu să dați vreo ordonanță să ne obligați să ne vaccinăm!!! La fel o zic, ca și atunci când a fost cu pesta porcină!! Vă vom aștepta la fel cum îi aștepta Ștefan cel Mare pe turci…cu furcile, coasele și securile.

Nu vă jucați cu nervii noștri, cu viețile noastre și ale copiilor noștri, oameni de carton care sunteți!! Voi fi în prima linie și voi apăra drepturile tuturor celor care nu vor să se vaccineze”, spune edilul”, a scris primarul vasluian pe Facebook.

Ciprian Tamaș acuză acțiuni de intimidare. „Sunt consternat…”

Contactat de Agerpres pentru a-și exprima un punct de vedere în acest sens, edilul a precizat că deschiderea unui dosar penal în contextul de față reprezintă o încercare a autorităților de a-l intimida. Mai mult decât atât, Ciprian Tamaș spune că nu este împotriva vaccinării – soția, mama și soacra sa sunt vaccinate, la fel ca alți colegi angajați în instituția pe care o conduce. Edilul a mai menționat că a colaborat bine cu DSP pe durata pandemiei de coronavirus.

„Sunt consternat de ceea ce se întâmplă. Este pagina mea personală, nu am folosit pagina comunei. În același timp, pot spune că am avut o reacţie pentru că, fără doar şi poate, urmează să ne vaccineze obligatoriu şi copiii”, a declarat primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: