Evenimentul ZileiActualitateBlestemul mireselor moarte. FOTOGRAFII care au făcut înconjurul lumii realizate de celebrul Costică Acsinte

Blestemul mireselor moarte. FOTOGRAFII care au făcut înconjurul lumii realizate de celebrul Costică Acsinte

Blestemul mireselor moarte. FOTOGRAFII care au făcut înconjurul lumii realizate de celebrul Costică Acsinte
Printre numeroasele poveşti fantastice de pe la noi se numără şi câteva legate de nefericitele care au murit în chiar ziua nunţii lor şi care au rămas să bântuie pământul, incapabile să se împace cu soarta cruntă ce le-a fost rezervată.

Zeci de persoane, în special bărbaţi, au murit înecate de-a lungul timpului în Lacul Fântânele, din Radovan (Dolj). Localnicii pun numeroasele tragedii pe seama blestemului unei mirese, despre care legendă spune că în anii '40 s-a spânzurat în pădurea care înconjoară lacul, relatează bzi.ro.

Povestea ei are două variante: una, potrivit căreia tânăra, o moldoveancă nespus de frumoasă ajunsă în Oltenia cu familia, s-ar fi sinucis după ce soţul ei a fost omorât în bătaie chiar în noaptea nunţii; a două varianta spune că faţă şi-a pus capăt zilelor după ce, chiar înaintea nunţii, ar fi fost siluită de un chiabur la care lucre pentru a-şi câştigă existenţa.

De atunci s-au întâmplat numai lucruri necurate în zona şi nu a trecut un an fără că cineva să moară înecat în apele lacului Fântânele. Mai mult, printre victimele blestemului s-a numărat chiar şi şeful gărzii de intervenţie a ISU Dolj, care salvase zeci de oameni de la inec, dar a murit când regla presiunea apei în baraj.

Localnicii spun că mireasă bântuie şi pe drumul de lângă pădure, iar oamenii spun că de multe ori a înspăimântat şoferii sau trecătorii, iar cei care au drum prin zona sunt sfătuiţi să treacă repede, fără să privească în stânga sau în dreapta, şi să încerce să nu bage în seama niciun sunet sau nălucă. Doar aşa vor scapă de blestem, iar în caz contrar mireasă îi va duce cu ea în inima pădurii, de unde nu se vor mai întoarce vreodată.

În judeţul Dâmboviţa, în apropiere de Găeşti, există un monument numit Troiţă Miresei, sau Troiţă Margaretei. Aici se spune că în anii '30 a murit o tânăra mireasă, iar de atunci locul a devenit unul blestemat.

Legendă spune că mireasă moartă în acel loc se numea Margareta şi era fiica unui boier filantrop din Câmpulung Muscel. Cununia avusese loc la Bucureşti, iar tinerii însurăţei se îndreptau spre un conac unde totul era pregătit pentru nuntă. Numai că drumul lor s-a încheiat tragic înainte de a ajunge la destinaţie.

Tatăl tinerei moarte a ridicat la locul tragediei o troiţă în memoria fiicei sale. În zecile de ani scurse de atunci în zona au avut loc o mulţime de accidente mortale iar drumul a fost "botezat" de localnici "Drumul Crucilor". Cum şoseaua este dreapta şi cu vizibilitate maximă, oamenii au început să creadă că sufletul miresei moarte îşi caută în continuu iubitul de care a fost despărţită atât de brutal. Asta şi pentru că în tragediile rutiere îşi pierd viaţă în special bărbaţi. Spre exemplu, numai în perioada 2008-2009 în acel loc au murit 12 bărbaţi tineri, majoritatea necăsătoriţi.

Au fost şi accidente cu supravieţuitori, însă, că un făcut, cei implicaţi nu îşi amintesc ce a dus la producerea lor, ceea ce a întărit în timp ideea existenţei unui blestem al miresei. Cu atât mai mult cu cât, influenţaţi sau nu de legendă, au fost destui cei care au spus că au văzut în dreptul troiţei o nălucă ce seamănă cu o femeie îmbrăcată în rochie albă de mireasă.

Multă lume din Piteşti ştie legendă miresei din cartierul Trivale. Unii cred cu tărie în ea, alţii sunt sceptici şi spun că este vorba doar despre o născocire.

Povestea spune că o tânăra care urmă să se căsătorească s-a sinucis în pădurea de lângă cartier, după ce iubitul ei a fost călcat de maşină chiar în ziua nunţii. Sufletul ei a rămas să hoinărească pe pământ şi şi-a găsit adăpost într-o casă părăsită din pădure.

Mireasă s-a arătat, se spune, unui taximetrist, iar povestea acestuia îţi da fiori. Potrivit legendei, şoferul ar fi luat într-o zi în maşină o mireasă care i-a cerut să o ducă la o casă din pădure. Pentru că nu avea bani la ea, femeia şi-a scos verighetă de pe deget, a pus-o într-o batista şi i-a dat-o bărbatului până când avea să îi aducă bani din casă. Şoferul a adormit însă brusc şi când s-a trezit era cu maşină în faţă unui bloc din Trivale. Fără să ştie cum a ajuns acolo, bărbatul a intrat în bloc şi, încercând să afle ce s-a întâmplat, le-a spus oamenilor povestea să. A aflat că în acel bloc locuise într-adevăr femeia pe care a descris-o, dar că această s-a sinucis în urmă cu 10 ani, când bărbatul cu care urmă să se mărite fusese călcat de maşină chiar în ziua nunţii. Bulversat de cele auzite, taximetristul a dat fugă la maşină pentru a caută verighetă care făcea dovadă faptului că mireasă chiar se aflase în maşină lui. A avut însă o surpriză uriaşă: în batista nu a mai găsit verighetă lucioasă de aur, ci un deget în stare de putrefacţie pe care se află o verighetă roasă de trecerea timpului.


Accesează: