Seduşi de acest subiect au fost şi cei de la livescience.com, care au dedicat un material celor mai grele 6 blesteme din istorie. Nouă ne-a atras atenţia doar unul pus pe seama morţii a peste 20.000.000 oameni.

„Lord al războiului și nobil care a controlat o vastă zonă a Asiei în timpul secolului al XIV-lea, Timur (aka Tamerlane) a fost renumit ca un tactician militar al cărui război a ucis aproximativ 17 milioane de oameni. El a fost totuși un celebru protector al arhitecturii și artelor.

În 1941, Iosif Vissarionovici Stalin a trimis o echipă de arheologi pentru a deschide mormântul lui Timur în Samarkand, Uzbekistan, spre îngrijorarea localnicilor și a clericilor musulmani. La deschiderea sicriului lui Timur, echipa a descoperit o inscripție: «Cine îmi va deschide mormântul va dezlănțui un invadator mai groaznic decât mine.»

În câteva ore, trupele lui Adolf Hitler au invadat Rusia; în consecință, aproximativ 26 de milioane de oameni au murit după aceea. În 1942, Stalin a ordonat reintroducerea rămășițelor lui Timur în Samarkand, în conformitate cu tradiția islamică; la scurt timp după aceea, armata germană s-a predat la Stalingrad, încheindu-și campania împotriva rușilor”, arată sursa citată.