Parlamentarii USR au votat alături de PSD împotriva miniștrilor liberali, iar decizia nu a trecut neobservată pe internet. O multitudine de postări ȋl parodiază pe liderul USR, Dan Barna pentru voturile alături de PSD. Unele postări conţin imagini care ȋl prezintă pe Dan Barna în postura de vânzător într-un magazin pentru articole de bucătărie.

Doi tineri îi cer un blat pentru bucătărie iar Barna le răspunde prompt: „Avem o gamă foarte largă de blaturi. Cel roșu este preferatul meu”. Într-o altă imagine, Ludovic Orban vorbește cu Dan Barna, sub atenta privire a lui Victor Ponta şi ȋi spune acestuia ”Dan, ar cam fi momentul să te hotărăști dacă eşti de dreapta sau de centru-balama”. Într-o altă poză, Barna apare în fața sediului PSD, dându-i un telefon lui Marcel Ciolacu, pentru a-i transmite un mesaj de reproș: ”Păi votez cu tine de 2 zile și nu dai și tu o cafea?”

Liberalii au anunțat că vor vota pentru miniștrii audiați, în cadrul comisiilor parlamentare , pentru că este un vot de apreciere a prestației miniștrilor în cele trei luni de la preluarea guvernării. În schimb, nu vor vota Guvernul Orban 2 în plenul Parlamentului, pentru a continua procesul de declanșare a alegerilor anticipate, ȋn care este nevoie de respingerea a două propuneri de Executiv.

Audierile miniștrilor Guvernului Orban au scos la iveală tensiunile dintre USR și PNL, mai ales că au apărut informaţii pe surse conform cărora ȋn cazul unor miniştri liberali USR luase decizia de a vota ȋmpotrivă ȋncă dinainte ca aceştia să fie audiaţi. A fost cazul lui Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, unul dintre cei mai activi miniştri ai cabinetului Orban.

Potrivit informațiilor care circulau printre parlamentari, președintele Comisiei de mediu, Allen Coliban (USR), visează cu ochii deschiși la portofoliul Mediului şi a decis să ȋi pună o piedică politică actualului ministru.

Și audierea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a fost un prilej pentru parlamentarii USR de a-i ataca pe liberali. Cosette Chichirău şi Claudiu Năsui fiind printre cei mai fervenţi contestatari indiferent de argumentele oferite de actualul ministru al Finanţelor.