Evenimentul Zilei > Actualitate > Black Friday 2021: Urmează cel mai aglomerată zi din istorie. Întârzierile vor fi de ordinul săptămânilor
Black Friday 2021: Urmează cel mai aglomerată zi din istorie. Întârzierile vor fi de ordinul săptămânilor

Black Friday 2021: Urmează cel mai aglomerată zi din istorie. Întârzierile vor fi de ordinul săptămânilor

Se apropie cu pași repezi multașteptatul Black Friday 2021. În două săptămâni, magazinele și firmele de curierat se cor confrunta cu cel mai mare număr de comenzi din istorie. Vin și sărbătorile de iarnă. Sute de curieri au fost angajați în ultimele luni, iar marile companii și-au ridicat noi depozite ca să facă față numărului imens de colete.

Cu toate acestea, marea problemă este că unii clienți vor aștepta chiar și săptămâni întregi până vor primi cumpărăturile. Asta pentru că sute de nave de transport sunt blocate în marile porturi ale lumii, iar situația nu pare că se va rezolva prea curând.

Sute de pachete, benzi care merg fără oprire și curieri grăbiți. Este agitația pe care o întâlnim în orice depozit de colete la primele ore ale zilei. Se apropie Black Friday și sărbătorile de iarnă, iar angajații știu deja că abia în februarie vor mai avea timp liber.

Curierii spun că ultimele trei luni din an, pline de foc, volumul extraordinar de mare, având în vedere că e pandemia, în jur de 80-100 de colete zilnic. În decembrie e luna de foc. 130-140, depinde de zi. Mult de mers pe jos, volumul mare, colete mari, oboseala își spune cuvântul.

Cel mai aglomerat Black Friday din istorie

Managerii firmelor de curierat se așteaptă la cel mai aglomerat Black Friday din istorie. Ca să facă față, au angajat sute de oameni și au construit noi depozite.

„În primă fază, ne gândeam la creșteri de 20-30%. Acum luăm în calcul creșteri de 50% în toată luna noiembrie-decembrie, cu creșteri de peste 100% în ziua de Black Friday. Am angajat peste 200 de curieri, avem depozite noi în țară. În mod normal, livrăm în 24 de ore. În acea perioadă, inclusiv magazinele online dau timpi de livrare și până la 10 zile, dar noi sperăm ca până în 24-72 de ore să reușim să livrăm tot”, au declarat aceștia potrivit Digi24.

Pe lângă numărul foarte mare de comenzi pe care le au, companiile de curierat se confruntă și cu o altă problemă: foarte multe nave de transport sunt blocate în porturi. Asta înseamnă că ar putea să treacă foarte multe zile până când o să reușiți să vă deschideți coletul.

Întârzierile sunt deja de ordinul săptămânilor, lunilor, spun persoane avizate din sindicatul navigatorilor. Restricțiile impuse de pandemia de COVID asupra navelor, navigatorilor, a provocat întârzieri foarte mari la încărcarea, descărcarea și manipularea mărfurilor. Capacitățile de depozitare sunt depășite practic.

Multe site-uri de cumpărături deja îi anunță pe clienți că livrările se vor face foarte greu. Până acum, cele mai multe comenzi au fost făcute pentru anvelope de iarnă, uscătoare de rufe și ceasuri inteligente.