Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai BIZARĂ poveste din LUMEA întreagă! Călugărul care trăiește pe o STÂNCĂ la 40 de metri altitudine
Cea mai BIZARĂ poveste din LUMEA întreagă! Călugărul care trăiește pe o STÂNCĂ la 40 de metri altitudine

Cea mai BIZARĂ poveste din LUMEA întreagă! Călugărul care trăiește pe o STÂNCĂ la 40 de metri altitudine

Maxime Qavtaradz este un călugăr din Georgia care de peste 20 de ani trăiește la 40 de metri înălțime, înălţime pe vârful unei stânci aflate lângă satul Katskhi, regiunea Imereti.

Bărbatul are nevoie de cel puțin douăzeci de minute pentru a coborî scara metalică, la adăpostul său, aflat la baza stâncii, lucru pe care mărturisește că îl face cel puțin de două ori pe zi. Iar atunci atunci când are nevoie, călugărul care a ales să trăiască mai aproape de Dumnezeu primește mâncarea de la discipolii săi cu ajutorul unor scripeți. “Aici sus în linişte poţi să simţi prezenţa lui Dumnezeu”, spune călugărul ai cărui singuri vizitatori sunt fie preoţi, fie tineri cu probleme. 

Dar viața lui Maxime nu a fost niciodată. El a hotărât să fie călugăr, după ce a petrecut un timp în închisoare: “Când eram mai tânăr, am consumat alcool, am vândut doguri, am făcut de toate. Când am ajuns în închisoare mi-am dat seama că era timpul pentru o schimbare”. “Obişnuiam să beau cu prietenii pe dealurile din jur şi să privesc acest loc unde pământul întâlnea cerul. Ştiam că au locuit aici înainte călugări şi simţeam un mare respect pentru ei”, adaugă Qavtaradze.

În 1993, Maxime a devenit călugăr și s-a mutat pe stâlp pentru a începe o nouă viață. ”În primii doi ani, nu era nimic aici, așa că am dormit într-un frigider vechi ca să mă protejeze de vremea rea”, a spus el conform Omofon.com. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: