Evenimentul Zilei > EVZ Special > Biserica rusă a găsit ce trebuie făcut cu mumia lui Lenin și cu mausoleul
Biserica rusă a găsit ce trebuie făcut cu mumia lui Lenin și cu mausoleul

Biserica rusă a găsit ce trebuie făcut cu mumia lui Lenin și cu mausoleul

Chestiunea mumiei lui Vladimir Ilici Ulianov rămâne una spinoasă, între păstrarea memoriei liderului bolșevic și clasificarea sa printre cei mai sângeroși satrapi ai omenirii.

Mumia lui Lenin necesită cheltuieli majore pentru a fi ținută „în viață” și prezentată la diferite festivități.

Dincolo de aceste sume, deloc mici, pe care trebuie să le suporte contribuabilii ruși perntru cosmetizarea anuală a lui Lenin (este vorba de echipe de experți, de substanțe extrem de costisitoare ce trebuie intubate în carcasa fondatorului ideologiei ce-i poartă numele), din ce în ce mai multe voci se ridică pentru a denunța acest perpetuu omagiu postum adus fostului lider al partidului bolșevic și al mausoleului ce-i poartă numele, aflat lângă zidurile Kremlinului.

Mai puțin vocea actualului lider al Rusiei, Vladimir Putin, care și-a exprimat dezacordul față de o eventuală relocare a mumiei bolșevice și, eventual, a schimbării mausoleului.

Pe de altă parte,  arhiepiscopul  Ilarion Alfeiev, mitropolit de Volokolamsk, șeful Direcției de relații externe a Patriarhiei Moscovei, a exprimat un punct de vedere privind rămășițele pământești ale lui Lenin.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: