Evenimentul Zilei > Social > MĂRTURIA care CUTREMURĂ Biserica Ortodoxă! Episcopul de Huși, PROTEJAT de superiori. Declarații EXPLOZIVE
MĂRTURIA care CUTREMURĂ Biserica Ortodoxă! Episcopul de Huși, PROTEJAT de superiori. Declarații EXPLOZIVE

MĂRTURIA care CUTREMURĂ Biserica Ortodoxă! Episcopul de Huși, PROTEJAT de superiori. Declarații EXPLOZIVE

Dezvăluirile din scandalul preoților homosexuali sau pedofili din cadrul BOR continuă la un alt nivel.

Deși conducerea Bisericii Ortodoxe Române a admis că este nevoie de o schimbare a clericilor, declarațiile par a fi doar de fațadă, Episcopul de Huși fiind în funcție și după izbucnirea scandalului.

Antena 3 a obținut, sub anonimat, mărturia unei fețe bisericești care vine cu amănunte și completări șocante despre dedesubturile Bisericii Ortodoxe Române. Clericul a afirmat că Episcopul de Huși a fost protejat de mai marii BOR, aceștia fiind la curent cu înclinațiile sexuale ale lui Corneliu Bârlădeanu și de faptul că acesta se culca și cu elevii săi.

Din declarațiile oferite iese în evidență și faptul că se dorește mușamalizarea cazului dintr-un motiv simplu: Corneliu Bârlădeanu are informații compromițătoare despre superiorii săi.

Preotul a oferit detalii despre modul în care acționa Episcopul de Huși. „Lucra profesionist. Îi urmărea de când intrau la seminar, căuta să vadă care sunt din familii cu venituri mai mici. Aparent, spunea că el are probleme și că nu poate să-și care geanta. Căuta din anul I de seminar copii săraci și spunea că îi ajută și îi ia să stea la el în palatul episcopal, ca să nu mai plătească chiria și masa la cantină. Cu timpul, dezvolta această relație murdară”, a declarat preotul.

„Se știa despre apucăturile lui Corneliu de când eram colegi la școală. Se lăuda cu relațiile pe care le are în lumea monahală. Se tergiversează ancheta, pentru că sunt foarte mulți. Va fi ca un joc de domino. Dacă pică Corneliu, vor pica și alții”, a mai spus el.