Muzica lui Billy Idol se regăsește negreșit în playlist-ul oricărui fan al muzicii punk-rock. Englezul William Michael Albert Broad s-a transformat în „Billy Idol”, un nume de seamă al genului muzical îndrăgit de atâția rockeri de pe planetă. Cariera muzicală a lui Billy Idol a început în anii ’70, pe când făcea parte din formația Chelsea, după care a „migrat” către trupa Generation X. Era o perioadă excelentă pentru punk-rock, iar școala britanică a acestui gen muzical era deja în vogă, datorită unor „titani” precum The Sex Pistols sau The Clash.

Însă, în 1981, Billy Idol a ales să se mute în New York, acolo unde și-a dat seama că ar trebui să continue în muzică cu o carieră solo. Numele de „Billy Idol” a venit practic datorită unei foste sale profesoare, care l-a catalogat pe elevul ei drept „idol”, și, astfel, după ani, s-a născut acest brand ce avea să se bucure de un succes răsunător în lumea rockului.

Dezastrul din Thailanda

Odată ajuns în New York, englezul a început să lucreze cu Bill Aucoin, fostul manager al trupei Kiss. Deși era o prezență obișnuită pe scena punk, în America, acesta s-a îndreptat și către stilul glam-rock, mult apreciat în acea perioadă peste Ocean. Nu a durat mult până când Billy s-a remarcat datorită hit-urilor care și astăzi sunt nemuritoare, precum „White Wedding” și „Rebel Yell”, în urma unei colaborări istorice cu chitaristul Steve Stevens.

Devenise, așadar, o stea a muzicii rock, iar viața sa s-a schimbat radical. Dacă până atunci era doar un fan de seamă a trupei Sex Pistols, pe care o urma la fiecare concert în Albion, de această dată lumina reflectoarelor era pe el. Cu o voce aparte și cu un look deosebit, Billy începuse să se bucure de stilul de viața standard al marilor artiști. Cum altfel decât „Sex, Drugs and Rock ‘n’ Roll”.

Un eveniment deosebit din viața sa a avut loc anul 1989. Atunci, Billy Idol se afla în Thailanda, unde vreme de trei săptămâni a dat o petrecere de pomină într-un apartament de lux din Hotelul Oriental din Bangkok. O petrecere-maraton de sex, consum de droguri și de alcool. Pentru toate acestea, lui Billy i-a venit și nota de plată: 250.000 de dolari, preț în care au fost incluse și lucrurile stricate și sparte din acel penthouse.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE