Ajuns președinte al SUA în 1992, Bill Clinton, fost guvernator de Arkansas, a comis-o grav, acum 25 de ani. Mai exact, pe când era cel mai puternic om de pe planetă, William Jefferson Clinton a reușit performnța să se acupleze cu o tânără stagiară la Csa Albă, Monica Lewinski, pe atunci în vârstă de numai 23 de ani. Clinton avea aproape 50 de ani.

Ce l-a atras pe Bill la Monica numai el poate ști, că nici prea frumoasă nu era și, pe deasupra, avea forme destul de grăsulii. Cert este că fufa l-a dat în gât în presă și scandalul a dat în clocot la scară planetară.

Clinton a încercat pe toate căile posibile să dezmintă acuzația, dar în urma probelor aduse de mica curviștină n-a avut încotro și a recunoscut. Fătuca adusese ca probă o rochiță pe care s-au identificat urme de spermă care aparțineau indubitabil președintelui SUA.

Dar, nici așa, Clinton n-a recunoscut în totalitate fapta. A rămas celebru un interviu în care, întrebat insistent de un reporter dacă a făcut sex cu Monica Lewinsky, Bill Clinton i-a răspuns, roșu total la față: „Define sex”. Adică: „Definiți sexul”. Asta pentru că nu s-a demonstrat, și cel mai probail că așa a fost, între cei doi amorezi n-a avut loc contacte sexuale normale, ci doar orale. Iar, cel puțin odată, unul asezonat cu un trabuc pe care fostul președinte al Americii îl umezise într-un anume loc înainte să și-l aprindă.

Discursul lui „I have sinned” – „Am păcătuit” – din septembrie 1998, a avut un ton plin de remușcări, Clinton a lăsat să i se simtă stânjeneala și totodată dorința de a se justifica cumva și de a cere scuze în primul rând poporului american. Poziția pe care a adoptat-o vizavi de public era un piculeț inferioară acestuia tocmai pentru a-i atrage înțelegerea și mai ales iertarea.

Pe tot parcusul discursului Clinton nu a schimbat poziția de ușoară inferioritate, încearcă să se justifice și să demonstreze că este pe deplin conștient de gravitatea faptelor sale. Și-a cerut scuze tuturor celor implicați și afectați de scandal, dar lasă să se înțeleagă faptul că cel mai important „membru al familiei” căruia trebuie să-i ceară iertare este poporul American și nu soției sale Hillary, umilită în ultimul hal de scandal.

El a mulțumit poporului american pentru faptul că l-a susținut, în ciuda situației, subliniind că totuși „a păcătuit”, întărind astfel acea conotație biblică a faptei sale. Clinton a insistat foarte mult pe acesta latură religioasă a faptei sale, a subliniat impactul pe care l-a avut evenimentul asupra sa în primul rând din punct de vedere religios și moral, și apoi politic, încercând astfel să câștige simpatia publicului, a americanilor. Lucru pe care l-a izbutit, reușind să obțină și al doilea mandate de președinte al Americii.

Monica Lewinsky a scris o carte, și-a luat banul pe ea, și a intrat într-o normală uitare. Culmea este că cea care a avut cea mai mult de câștigat de pe urma scandalului sexual a fost Hillary, fosta „Primă Doamnă” a Americii, care a avut, ulterior, o fulminantă carieră politică, ajungând senator și secretar de stat pe timpul administrației Obama.