Evenimentul Zilei > International > Bill Gates și Jeff Bezos au dat lovitura vieții. Cum au influențat cea mai mare afacere. Elon Musk e beneficiarul
Bill Gates și Jeff Bezos au dat lovitura vieții. Cum au influențat cea mai mare afacere. Elon Musk e beneficiarul

Bill Gates și Jeff Bezos au dat lovitura vieții. Cum au influențat cea mai mare afacere. Elon Musk e beneficiarul

Oricât de mari ar fi rivalitățile, miliardarii lumii știu să colaboreze când recompensa e suficient de mare. Se întâmplă pe piața vehiculelor electrice, unde Jeff Bezos finanțează o compamie care caută materii prime pentru Elon Musk.

Producția de mașini electrice va deveni o adevărată minp de aur în următorii ani, așa că nimeni nu mai ține seama de rivalități, iar Jeff Bezos e gata să lucreze în folosul lui Elon Musk.

KoBold Metals, un startup susținut de Bill Gates și Jeff Bezos, s-a alăturat gigantului anglo-australian BHP, cel de-al doilea grup minier din lume, pentru a descoperi noi zăcăminte de metale necesare fabricării vehiculele electrice.

KoBold Metals și BHP vor căuta împreună litiu, nichel, cobalt și cupru în Australia, a declarat directorul general al KoBold Kurt House pentru Insider.

Nichel pentru mașinile Tesla fabricate de Elon Musk

Parteneriatul de trei ani al KoBold și BHP ar putea ajuta la obținerea nichelului necesar vehiculelor Tesla, a declarat House. Încă din iulie, BHP a semnat un acord cu Tesla pentru a furniza nichel pentru bateriile electrice ale producătorului auto.
„S-ar putea foarte bine ca, dacă facem descoperiri de nichel și cobalt împreună, aceste resurse să ajungă să facă parte din acordul respectiv”, a spus House. „Am putea foarte ușor să contribuim la asta în viitor.

„Tesla este minunată. Fără îndoială. Sunt liderul pieței vehiculelor electrice”, a spus House, adăugând că obiectivul KoBold a fost de a ajuta întreaga industrie a vehiculelor electrice.

KoBold e o companie de explorare a mineralelor cu sediul în Silicon Valley care folosește inteligența artificială pentru a colecta date despre unde ar putea fi găsite materiile prime utilizate pentru construcția vehiculelor electrice.

House nu a dat o cifră exactă cu privire la investițiile în acest proiect, dar a estimat că vor depăși zeci de milioane de dolari în următorii doi ani.
Explorarea va începe în vestul Australiei, acoperind o jumătate de milion de kilometri pătrați de teren, a spus House.

Companiile au ales Australia, deoarece țara este bine dotată cu materialele potrivite necesare vehiculelor electrice și are standarde ridicate de muncă și de mediu, a spus House.

„Putem garanta practic că orice descoperire pe care o facem acolo va fi dezvoltată într-un mod etic și ecologic”, a spus el.

Pariul miliardarilor

Unul dintre principalii investitori în KoBold este Breakthrough Energy Ventures, un fond climatic și tehnologic finanțat de cofondatorul Microsoft Bill Gates, fondatorul Amazon Jeff Bezos și fondatorul Bloomberg Michael Bloomberg, potrivit KoBold.

House a spus că Gates și Bezos au avut influență asupra căutării de metale necesare vehiculelor electrice, dar a spus că nu poate dezvălui câți bani a investit fondul Gates în proiect.

Alți investitori KoBold includ Andreessen Horowitz, proeminenta firmă Silicon Valley VC și compania de energie norvegiană Equinor.

În august, KoBold a declarat că va cheltui 15 milioane de dolari pe prospecțiuni în Groenlanda alături de firma minieră Bluejay, scrie Business Insider.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: